Chia pudink: Extra jednoduchá zdravá svačinka, kterou nemusíte vařit

Chia pudink ve 2 skleničkách, kolem ovoce Kupi.cz

Chia pudink je pochoutka, která vám dodá sílu na náročný den. Vyzkoušejte tuto rychlou snídani nebo svačinu, která je plná vlákniny. Zasytí vás na dlouho a dodá spoustu energie. Žádné vaření není potřeba, stačí si jej připravit večer a nechat do rána v ledničce. Tak pojďme na to!

Přečtěte si také

Nabíjecí baterie: Kdy se (ne)vyplatí a jak vybrat nabíječku

Vyzkoušejte zdravou variantu pudinku

Chia semínka patří mezi superpotraviny, které jsou doslova nabité vlákninou. Nejčastěji si je přidáváme do jogurtu a oblíbené jsou také chia pudinky. Chia pudink je zdravou variantou toho klasického. Vařit ho nemusíte, stačí jej dát jen do lednice. K chia pudinku se náramně hodí ovocné pyré. Rozhodně ho doporučujeme, je to pecka.

Jaký je ideální poměr chia semínek a mléka, aby vám pudink pěkně ztuhl? Osvědčené jsou 2 lžíce chia semínek na půl litru mléka. Semínka je důležité v mléce pořádně promíchat, aby nasály tekutinu. Místo mléka můžete klidně použít jeho rostlinné varianty – třeba kokosové nebo mandlové mléko.

Čím chia pudink osladit? Použijte med, javorový, čekankový nebo agávový sirup. Záleží jen vaší chuti. Sladkou chuť dá pudinku i ovocné pyré. Ještě vám doporučíme jednu „vychytávku“ – mezi pyré a chia pudink dejte vrstvu jogurtu. Je to parádní kombinace.

Mandlový pudink s chia semínky
Čas přípravy: 5 min Obtížnost: Snadný

Mandlový pudink s chia semínky

Bezlaktózový mandlový pudink s chia semínky je na přípravu velmi rychlý a vhodný pro celiaky i pro lidi s intolerancí nebo alergií na laktózu. Pochutnají si na něm i vitariáni, protože se nevaří a neobsahuje vejce.

Mandlový pudink s chia semínky
Tapiokový pudink s malinami
Čas přípravy: 15 min Obtížnost: Snadný

Tapiokový pudink s malinami

Tapiokový pudink s malinami musíte vyzkoušet! Můžete jej zakoupit v obchodě se zdravými potravinami nebo si ho s naším receptem připravit doma. Tapiokové perly jsou bez alergenu, neobsahují lepek a jsou lehce stravitelné. Jsou populární především v asijské kuchyni, kde se používají do dezertů, nápojů a pudingů.

Tapiokový pudink s malinami

Recept na chia pudink

Ingredience na 1 porci:

  • 50 g chia semínek
  • 200 ml mléka
  • 15 g čekankového sirupu
  • čerstvé ovoce

Postup:

  1. Do mléka nasypte chia semínka a pořádně promíchejte. Směs oslaďte, nádobu dejte do lednice na 5 až 10 minut a poté znovu důkladně promíchejte tak, aby měla všechna semínka možnost nasáknout tekutinu.
  2. Nechte znovu pudink odpočinout v lednici, a to minimálně 2 hodiny. Nejlépe ale bude, pokud jej necháte v lednici přes noc.
  3. V této fázi byste mohli mít již hotovo, ale pokud máte po ruce ovoce, můžete si připravit ovocné pyré. Použít lze jakékoli ovoce, jako je kaki, kiwi, jahody, banán a podobně. To rozmixujte a nalijte na pudink.
  4. Nakonec dozdobte ještě ovocem dle vaší fantazie a možností.

Zdroj: Kupi