Ledová káva espresso orange: Neodolatelná kombinace kávy a pomerančového džusu je hitem léta

Sklenice s espresso orange, kolem sklenice zrnka kávy Kupi.cz

Máte tady něco pro milovníky ledových káv! Zkuste změnu a ochutnejte espresso orange, vynikající kombinaci silné kávy a pomerančového džusu. I když se vám to na první přečtení nepozdává, věřte, že tyto chutě k sobě skvěle ladí. A navíc je espresso orange neodolatelné i na pohled. Pojďte si ho připravit s námi!

Přečtěte si také

Jsou umělá sladidla škodlivá a způsobuje sladké zubní kaz? Mýty o cukru a sladidlech vysvětleny

Osvěžující ledový nápoj s výjimečnou chutí

Espresso orange je hitem mezi ledovými kávami, který přináší jedinečné spojení silného espressa a pomerančového džusu. Je oblíbené po celém světě. Vymysleli ho v Arizoně, ale kombinace kávy s ovocným prvkem má svou tradici i v Itálii.

Čím vás espresso orange dostane? Perfektně sladěnou chutí pomeranče a espressa. Sladký a mírně kyselý pomerančový džus výborně doplňuje silnou chuť kávy. Do této kombinace se zamilujete na první doušek. Místo džusu můžete použít i čerstvou pomerančovou šťávu, s ní bude espresso orange ještě o něco lepší.

Tato osvěžující ledová káva je neodolatelná i na pohled. Vrstvy pomerančového džusu a kávy jsou od sebe viditelně oddělené. Jak toho doma docílíte? Kávu do sklenice s džusem nalévejte pomalu z malé výšky. Můžete si vzít na pomoc i malou lžičku a kávu pomalu nalévat přes ni.

Espresso tonic
Čas přípravy: 5 min Obtížnost: Snadný

Espresso tonic

Espresso tonic je osvěžující ledový nápoj, který je kombinací intenzivního espressa s bublinkovým tonicem. Výsledkem je pak vyvážená chuť s jemnou hořkostí a citrusovými tóny. Espresso tonic je skvělou volbou pro ty, kteří si nedokážou svůj den představit bez kávy i během parného léta.

Espresso tonic
Kávový likér
Čas přípravy: 40 min Obtížnost: Snadný

Kávový likér

Vyrobte si doma kávový likér, který chutná naprosto božsky. Připravený jej budete mít dříve, než byste čekali, bude vám stačit ochucené kondenzované mléko, kvalitní káva a rum, případně trochu mléka. A výborně se hodí jako dárek pro vaše blízké, pokud jej tedy nevypijete dřív sami.

Kávový likér

Recept na espresso orange

Ingredience na 1 porci:

  • 30 ml espressa
  • 120 ml pomerančového džusu
  • 3 kostky ledu

Postup:

  1. Připravíme si sklenici, kterou naplníme ledovými kostkami.
  2. Do sklenice s ledem nalijeme pomerančový džus.
  3. Poté začneme opatrně nalívat kávu (ideálně z malé výšky nebo přes lžičku, aby se obě tekutiny nesmíchaly).
  4. Okraj sklenice můžeme dozdobit plátkem pomeranče.

Zdroj: Kupi