Pizza šneky se šunkou a sýrem: Skvělé a rychlé pohoštění pro každou příležitost

Pizza šneky se šunkou a sýrem, servírované na bílém talíři Kupi.cz

Pizza šneky se šunkou a sýrem jsou jednoduchý a velmi rychlý recept na občerstvení pro nečekanou návštěvu, ale také na dětskou párty nebo k posezení s přáteli. Stačí vám jen rozválené listové těsto, šunka, tvrdý sýr, krémový sýr a 20 minut času. Udělejte jich raději víc, hned zmizí. 

Přečtěte si také

Potravinářská inspekce otestovala kloubní výživy. Výsledek? Polovina jich klame spotřebitele

Rychlé pohoštění za pár minut

S pizza šneky neuděláte nikdy chybu. Neznáme nikoho, kdo by je neměl rád. My na tohle extra rychlé pohoštění nedáme dopustit. A nejlepší je, že si je pokaždé můžete připravit jinak. Fantazii a chutím se meze nekladou.

My si tentokrát vybrali klasiku, pizza šneky se šunkou a sýrem. Místo kečupu jsme těsto potřeli žervé, skvěle ale chutnají s jakýmkoli krémovým sýrem. Nám tato varianta moc chutná a s kečupem už je moc neděláme.

Pizza medvídci
Čas přípravy: 25 min Obtížnost: Snadný

Pizza medvídci

Děti milují jídlo, které je barevné a hravé. Připravte jim podle našeho videoreceptu rychlé pizza medvídky, kteří báječně chutnají – a děti vám s jejich přípravou mohou pomáhat.

Pizza medvídci
Twistery z listového těsta
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Twistery z listového těsta

Twistery z listového těsta – tento naprosto jednoduchý recept můžete využít vždy, když je potřeba mít na stole něco sladkého. Tyhle zakroucené tyčinky jsou neskutečně jednoduché, křupavé a velmi chutné. Můžete je upéct na oslavu, posezení s přáteli nebo jen tak k víkendové kávě.

Twistery z listového těsta

Jaké další náplně se hodí do pizza šneků?

  • Mezi klasickou kombinaci patří kečup, sýr a šunka. Zkuste do ní přidat ještě na kostičky nakrájenou papriku nebo cibuli a vše posypte pizza kořením.
  • Výborná je také kombinace sýra a bylinek. Do pizza šneků můžete dát goudu, nivu nebo čedar. Z bylinek doporučujeme provensálské koření, oregano a bazalku.
  • Zkuste pizza šneky naplnit i slaninou a čerstvým špenátem v kombinaci s nivou nebo balkánským sýrem. Tahle kombinace je opravdu pecka.
  • Nebojte se ani náplně z mletého masa, které stačí ochutit podle vašich zvyklostí.

Recept na pizza šneky se šunkou a sýrem

Ingredience na 20 porcí:

  • 275 g rozváleného listového těsta
  • 100 g debrecínky
  • 100 g plátkového sýra
  • 80 g sýru žervé
  • 1 vejce na potření

Postup:

  1. Listové těsto rozmotáme, potřeme sýrem žervé (případně Lučinou nebo jiným krémovým sýrem), na jednom konci necháme asi 2 cm volné.
  2. Na žervé pak pokládáme plátky debrecínky (nebo jakékoli jiné šunky), na ni pak přidáme plátkový sýr.
  3. Těsto opatrně zamotáme a spojíme v místě volného okraje. Poté nakrájíme na kousky o tloušťce asi 1–1,5 cm.
  4. Jednotlivé pizza šneky pak s dostatečnými rozestupy naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 minut dozlatova.

Zdroj: Kupi