Využijte právě probíhající sezónu vlašských ořechů a připravte si s námi lahodný ořechový závin z listového těsta, perfektní ke kávě. Jeho příprava je snadná a výsledek chutná výborně. Kdykoliv dostanete chuť na něco sladkého, můžete si ho jednoduše udělat. Ořechový závin vás okouzlí hned při prvním soustu a určitě se stane vaším oblíbeným dezertem. Připojte se k nám a upečte si ho!
S listovým těstem můžete v kuchyni čarovat. Je to i skvělá alternativa k moučníkům z kynutého těsta. Pokud tak máte chuť na něco rychlého ke kafíčku, zkuste si upéct náš ořechový závin z listového těsta.
Je to rychlovka a nejvíc času zabere příprava ořechové náplně. My jsme na ni použili vlašské ořechy, ale můžete ji udělat i z lískových oříšků nebo mandlí. Jestli jí chcete dodat šmrnc, přilijte do ní trochu rumu. Nebojte se přidat i koření, třeba skořici, vanilku nebo hřebíček – ořechová náplň bude mít neodolatelnou vůni.
Co dělat, když je ořechová nádivka moc řídká? Zahustěte ji namletými dětskými piškoty nebo strouhankou. Moc řídká náplň by vám vytekla. Závin z listového těsta můžete samozřejmě udělat i s jinou náplní. Doporučujeme ho vyzkoušet ještě s tvarohovou nebo makovou.
Ořechová buchta je ideální tip na víkendové pečení. Skvěle se k ní hodí čokoládová poleva, která jí dá správný šmrnc. Příprava ořechové buchty je jednoduchá a zvládne ji každý. A když ji dozdobíte nasekanými ořechy, bude vypadat (a chutnat) neodolatelně.
Žloutkové řezy s ořechy patří mezi tradiční dezerty, které si nejspíše pamatuje každý z nás ze svého dětství. Často se připravují především o Vánocích, upéct si je však můžete kdykoli během roku. Žloutková poleva dodá řezům texturu a ořechový základ je zase měkký a vláčný. Žloutkové řezy jsou ideální volba, pokud potřebujete připravit snadný, rychlý a velmi chutný dezert, kterým pohostíte svou rodinu a přátele.
Zdroj: Kupi