Babiččina prošívaná deka: Hrnkový recept na tvarohovo-kakaovou buchtu, do které se zamilujete na první ochutnání

Několik kousků buchty prošívaná deka na bílém talíři Kupi.cz

Upečte si českou klasiku, která skvěle chutná. Prošívaná deka, buchta s netradičním jménem, je jednoduchá na přípravu a díky tvarohu je v ní také pořádná porce bílkovin. Tvorba prošívaného vzoru je snadná a můžete při ní naplno využít svou kreativitu. Po tomhle vláčném a nadýchaném moučníku se jenom zapráší. Pojďte si ji upéct s námi!

Přečtěte si také

Lidl prodával „tajemné balíčky“ za směšnou cenu, někteří zákazníci na nich brutálně vydělali

Elegantní buchta s úsměvným názvem

Buchta prošívaná deka je oblíbeným moučníkem na plech. Připravuje se z litého kakaového těsta a tvarohové náplně, která dává buchtě velmi zajímavý vzhled. Díky tvarohu je moučník vláčný a bude chutnat stejně dobře i další den. 

Prošívaná deka se připravuje z třeného těsta. To zajistí, že moučník bude nadýchaný a jemný. Aby se vám těsto povedlo na jedničku, všechny ingredience na jeho přípravu musí mít pokojovou teplotu. Nezapomeňte při přípravě také oddělit žloutky od bílků. Díky sněhu z bílků bude totiž těsto ještě více nadýchané. 

Nemusíte mít strach ani ze zdobení těsta tvarohovou náplní. Vezměte si k ruce cukrářský zdobicí sáček a půjde vám to samo. Při zdobení nemusíte striktně dodržet mřížku, vytvořte si vzor podle své fantazie – na kakaovém podkladě pokaždé krásně vynikne.

Tvarohové řezy Slzy anděla
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Střední

Tvarohové řezy Slzy anděla

Máte rádi tvarohové dezerty? V tom případě vyzkoušejte náš recept na tvarohové řezy s názvem Slzy anděla. Dezert díky vysráženým krystalkům karamelu vypadá naprosto kouzelně a navíc i skvěle chutná. Příprava vám zabere více času, ale není nijak složitá. Zaručujeme, že se po nich jen zapráší.

Tvarohové řezy Slzy anděla
Buchta orgasmus
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Střední

Buchta orgasmus

Podle názvu ve vás možná vzbudí rozpaky, ale jakmile ji ochutnáte, hned vás to přejde. Máme na mysli vynikající buchtu Orgasmus. Kdo vymyslel tento geniální název asi nezjistíme, můžeme jen nacházet nejrůznější asociace. Každopádně je to výborný a rychlý moučník ke kávě, po kterém se kromě vás utluče i návštěva. Pokud jste Orgasmus ještě nepekli, tak to pojďte honem napravit!

Buchta orgasmus

Recept na buchtu prošívaná deka

Ingredience na 16 porcí:

Těsto

  • 5 vajíček
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 1/2 hrnku slunečnicového oleje
  • máslo na vymazání plechu
  • 1/2 hrnku vlažné vody
  • hrubá mouka na vysypání plechu

Tvarohová náplň

  • 2 měkké tvarohy
  • 1 balení pudinkového prášku
  • 3 lžíce mléka
  • 3 lžíce krupicového cukru

Postup:

  1. Připravte si plech na pečení – vymažte ho máslem a vysypte hrubou moukou.
  2. Připravte si těsto. Utřete 4 žloutky s cukrem. Smíchejte mouku s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a kakaem. Tuto směs postupně zašlehejte do připraveného žloutkového krému a vmíchejte také půl hrnku vlažné vody a půl hrnku oleje.
  3. Vyšlehejte tuhý sníh ze 4 bílků a postupně ho vmíchejte do kakaového těsta. Jak budete mít hotovo, dejte těsto do připravené formy na pečení.
  4. Náplň připravíte smícháním tvarohu, vajíčka, pudinkového prášku a 3 lžic cukru krupice. Podle potřeby můžete tvarohovou směs rozředit 3 lžícemi mléka.
  5. Tvarohovou směs dejte do zdobicího sáčku a vytvořte na kakaovém těstě mřížku – fantazii se ale meze nekladou.
  6. Vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte cca 35 minut.

Zdroj: Kupi