Máte rádi česnečku? Hodí se vždy, když potřebujeme vyhnat bacily z těla. Ale udělat si ji můžete kdykoliv! Vyzkoušejte náš recept na luxusní krémovou česnečku, kterou si zamilujete. Česnekem v ní rozhodně nešetříme. A nezapomeňte na krutonky! Bez nich to není ono. Tak pojďme vařit!
Česnečka patří mezi rychlé polévky, které si rádi dopřejeme celý rok. My nedávno vyzkoušeli krémovou česnečku a česnekem jsme v ní fakt nešetřili. Když si k polévce přidáte ještě krutony, máte rázem i lehký oběd.
Aby měla vaše česnečka ten správný říz, doporučujeme část česneku přidat až do hotové polévky. Jak česnek přidáte, polévku už nevařte a odstavte ji z plotny. Polévka bude mít výraznější chuť.
Do krémové česnečky neodmyslitelně patří brambory, které po rozmixování polévku zahustí. Jestli ji chcete zjemnit, přilijte do polévky mléko nebo smetanu. Do hotové polévky si můžete přidat i nastrouhaný sýr, pro česnečku je to skvělá kombinace. A nezapomeňte na krutonky! Aby byly hezky křupavé, opékejte je dozlatova na pánvi na mírném plamenu. Na závěr přihoďte ke krutonům kousek másla, tím je ještě vylepšíte.
Jemná cuketová polévka se sýrem feta je naprosto vynikající a její příprava vám nezabere moc času. Stačí jen nakrájet cuketu, nechat povařit, nakonec přidat smetanu a trochu okořenit. Výslednou chuť polévky pak zvýrazní rozdrobený sýr feta.
Máte rádi krémové polévky? Zkuste tu květákovou! Stačí vám pár surovin a trocha koření. Jde o jednoduchý zdravý recept, který zvládne připravit opravdu každý. Polévka se vám bude rozplývat na jazyku. Pro zjemnění do ní můžete přidat i trochu smetany nebo mléka.
Zdroj: Kupi