Banánové brownies: Moučník plný čokolády, do kterého spotřebujete přezrálé banány

3 kostky banánového brownies naskládané na sobě, servírované na bílém talíři Kupi.cz

Nevíte, co s přezrálými banány? Dejte je do brownies! Máme pro vás naprosto vynikající recept na banánové brownies, do kterého se zamilujete. Doporučujeme použít alespoň 70% čokoládu, ať to má ten správný říz. Příprava banánového brownies je jednoduchá a zvládne ji každý. Tahle dobrota se vám na stole dlouho neohřeje, tak klidně udělejte hned dvojitou dávku!

Přečtěte si také

Květinové vody: Dokáží s vaší pletí zázraky, vybrat musíte ale tu správnou pro váš typ

Co s přezrálými banány? Dejte je do brownies!

Přezrálé banány nám už moc nechutnají, vyhazovat je ale nemusíte. Upečte z nich brownies, je to naprostá pecka. Zvládne ho připravit naprosto každý. Věřte nám, že do lahodné chuti banánů a čokolády se zamilujete.

Aby vaše banánové brownies bylo dokonalé, je důležité použít kvalitní hořkou čokoládu. Doporučujeme čokoládu s alespoň 70% obsahem kakaa. Dá se použít také čokoláda na vaření s 50% obsahem kakaa. Jestli nepatříte mezi milovníky hořké čokolády, použijte mléčnou. Brownies bude jemnější.

Čím můžete banánové brownies vylepšit? Pro ještě intenzivnější čokoládový zážitek přidejte do těsta čokoládové pecky nebo nasekanou čokoládu. Klidně přidejte i vaše oblíbené oříšky. A až budete banánové brownies servírovat, vychutnejte si ho v kombinaci se šlehačkou nebo s vanilkovou zmrzlinu.

Brownies
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný

Brownies

Brownies pochází ze Spojených států a jedná se o čokoládový moučník. Zatímco na povrchu vznikne po upečení krustička, uvnitř zůstane krásně vláčný. Skvěle chutná se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.

Brownies
Fazolové brownies
Čas přípravy: 40 min Obtížnost: Snadný

Fazolové brownies

Fazolové brownies jsou zdravější alternativou této oblíbené čokoládové dobroty. Právě díky obsaženým fazolím jsou brownies nádherně vláčné a plné bílkovin, přitom si zachovávají úžasnou čokoládovou chuť.

Fazolové brownies

Recept na banánové brownies

Ingredience na 6 porcí:

  • 200 g vysokoprocentní čokolády
  • 150 g cukru krupice
  • 150 g másla
  • 3 zralé banány
  • 2 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce kakaa

Postup:

  1. Nejdříve si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, máslo a cukr.
  2. Oloupeme banány, rozmačkáme je a přidáme k nim vanilkový extrakt a vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem.
  3. K této banánové směsi přilejeme rozpuštěnou čokoládu s máslem a cukrem. Vše prošleháme ručním šlehačem. Na závěr přisypeme mouku a vše ještě krátce prošleháme.
  4. Těsto nalijeme do malého pekáčku a pečeme na 180 °C přibližně 30–40 minut. Špejlí pak vyzkoušíme, jestli je brownies propečené.

Zdroj: Kupi