Dnes tady máme něco pro milovníky rychlého vaření. Uděláme si quesadillu, jednoduchou plněnou tortillu, kterou můžete naplnit surovinami co dům dal. Je to neskutečně jednoduchý recept a zvládne ho opravu každý, i po slepu. Pojďte si připravit naši oblíbenou variantu s avokádem a čedarem, budete ji dělat pořád dokola!
Quesadilla je populární mexický pokrm z tortilly, který je oblíbený po celém světe. Název jídla pochází ze španělského slova „queso“, což znamená sýr. A pořádná porce sýra je pro quesadillu snad to nejtypičtější. Nejlépe se do ní hodí mexické sýry, ale ty u nás prakticky neseženete. Výborně ale chutná i s čedarem nebo ementálem.
Quesadillu připravíte s nejrůznějšími náplněmi. Můžete ji vylepšit kuřecím masem, houbami a další zeleninou podle své chuti. Nemusíte ale nic vymýšlet a tortillu klidně naplňte surovinami co dům dal, tak jako my.
Připravte si s námi specialitu Tex-Mex kuchyně, která nese název Chimichanga. Pro Tex-Mex kuchyni jsou charakteristická jídla mexické kuchyně s přísadami a technikami, jedinečnými pro Texas. V tomto případě se jedná o plněnou tortillu, kterou jednoduše usmažíte na pánvi. Recept je velmi rychlý a jednoduchý, vhodný i pro kuchaře amatéry.
Ke quesadille se skvěle hodí i příloha. Zkuste k ní dip ze zakysané smetany, do kterého můžete přidat bylinky nebo česnek. Klasika je také rajčatová salsa nebo avokádové guacamole. Jaký dip si ke quesadille vyberete vy?
Zdroj: Kupi