Večeře za 20 minut: Quesadillu s avokádem a čedarem budete zbožňovat

Rozkrojená quesadilla s avokádem a čedarem, servírovaná na dekorovaném talíři Kupi.cz

Dnes tady máme něco pro milovníky rychlého vaření. Uděláme si quesadillu, jednoduchou plněnou tortillu, kterou můžete naplnit surovinami co dům dal. Je to neskutečně jednoduchý recept a zvládne ho opravu každý, i po slepu. Pojďte si připravit naši oblíbenou variantu s avokádem a čedarem, budete ji dělat pořád dokola!

Přečtěte si také

Elektrikář a dodavatel elektřiny radí, jak ušetřit tisíce korun. Nejdřív řešte tohle, až pak úsporné spotřebiče

Bez sýru to není quesadilla!

Quesadilla je populární mexický pokrm z tortilly, který je oblíbený po celém světe. Název jídla pochází ze španělského slova „queso“, což znamená sýr. A pořádná porce sýra je pro quesadillu snad to nejtypičtější. Nejlépe se do ní hodí mexické sýry, ale ty u nás prakticky neseženete. Výborně ale chutná i s čedarem nebo ementálem.

Quesadillu připravíte s nejrůznějšími náplněmi. Můžete ji vylepšit kuřecím masem, houbami a další zeleninou podle své chuti. Nemusíte ale nic vymýšlet a tortillu klidně naplňte surovinami co dům dal, tak jako my. 

Tortilla s uzeným lososem a avokádem
Čas přípravy: 10 min Obtížnost: Snadný

Tortilla s uzeným lososem a avokádem

Tyto vynikající tortilly jen z pár ingrediencí si zamilujete. Pokud zrovna nestíháte nebo máte chuť na lehký oběd, budou tou správnou volbou. Jejich příprava je velmi jednoduchá a výsledná chuť dokonalá.

Tortilla s uzeným lososem a avokádem
Chimichanga
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Chimichanga

Připravte si s námi specialitu Tex-Mex kuchyně, která nese název Chimichanga. Pro Tex-Mex kuchyni jsou charakteristická jídla mexické kuchyně s přísadami a technikami, jedinečnými pro Texas. V tomto případě se jedná o plněnou tortillu, kterou jednoduše usmažíte na pánvi. Recept je velmi rychlý a jednoduchý, vhodný i pro kuchaře amatéry.

Chimichanga

Nezapomeňte na přílohu

Ke quesadille se skvěle hodí i příloha. Zkuste k ní dip ze zakysané smetany, do kterého můžete přidat bylinky nebo česnek. Klasika je také rajčatová salsa nebo avokádové guacamole. Jaký dip si ke quesadille vyberete vy?

Recept na quesadillu s avokádem a čedarem

Ingredience na 1 porci:

  • tortilla
  • 1/2 avokáda
  • 2 cherry rajčátka
  • 2 plátky kvalitní šunky
  • 2 lžíce kukuřice v plechovce
  • špetka sladké mleté papriky
  • 50 g čedaru
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Šunku, avokádo a rajčátka nakrájejte na malé kostičky a dejte do misky.
  2. Přisypte nastrouhaný sýr a kukuřici. Osolte, opepřete a přidejte trošku sladké papriky.
  3. Vše dohromady promíchejte a směs rozprostřete na půlku tortilly.
  4. Tortillu přeložte napůl a dejte zapéct do kontaktního grilu. Stačí na pár minut, dokud lehce nezezlátne.
  5. Quesadillu nechte trochu vychladnout a nakrájejte na třetiny. Podávejte se zakysanou smetanou.

Zdroj: Kupi