Revoluční nápad ze zahraničí: Jak zabránit osahávání pečiva v obchodech?

Žena si vybírá housku v supermarketu Caftor / Shutterstock.com

Zamrzí vás pohled na zákazníky, kteří v obchodě sahají na pečivo holýma rukama a pak ho vracejí zpět? Nejste sami. Tento nešvar je nejen nechutný, ale hlavně nehygienický a ohrožuje naše zdraví. Zahraniční řetězce už ale přišly s geniálním řešením. Ptáte se, zda by podobná inovace mohla dorazit i k nám? Názory se liší, pojďme se na ně podívat zblízka.

Přečtěte si také

Bramborové knedlíčky s povidlově sladkým překvapením a mákem

Asi všichni jsme byli svědky situace, kdy se zákazník v obchodě natahuje pro rohlík, housku či bochník a sahá na něj rukou bez rukavice nebo speciálních kleští. Pro mnoho z nás je to doslova noční můra, a to hlavně v případě, kdy zákazník pečivo promačkává a vybírá nejměkčí kousek chleba nebo housky.

Existuje způsob, jak tomu zabránit? Ano! Některé zahraniční supermarkety už zavedly opatření, která kontaktu holých rukou s pečivem účinně brání.

Šikovná vychytávka pro čisté pečivo

Sociální sítě obletělo video z portugalského obchodu, kde mají koše na pečivo opatřené malými otvory. Zákazník skrz ně prostrčí speciální kleště, nabere si vybrané pečivo a vyndá ho bez nutnosti doteku rukou.

Autor videa nadšeně komentuje: „Co říkáte na tenhle bezdotykový systém? Podle mě je to fantastický nápad! Nemusí se plýtvat jednorázovými rukavicemi, které stejně spousta lidí nepoužívá.“

Bouřlivá debata na internetu

Pod instagramovým příspěvkem se strhla vášnivá diskuze. Někteří uživatelé vynález vychvalují do nebes, jiní jsou skeptičtí ohledně jeho účinnosti. Podobná opatření si pochvalují také zákazníci v Nizozemsku a Německu. Je vidět, že téma zkrátka rezonuje a názorů je celá škála.

A co vy, jste pro, nebo proti?

Je jasné, že nový systém prodeje pečiva vzbuzuje kontroverze. A jaký je váš názor? Myslíte, že by podobná změna mohla uspět i v českých obchodech? Podělte se s námi v komentářích!

Zdroj: Kupi, Instagram