Nedělejte si vajíčkovou pomazánku jen na Velikonoce! Připravte si naši zdravější verzi této pomazánky a budete ji dělat pravidelně celý rok. Přidali jsme do ní cottage, takže je doslova nabitá bílkovinami. A majonézu v ní fakt nečekejte. Pojďte si rychlou a zdravou vajíčkovou pomazánku udělat s námi!
Vajíčkové pomazánky máme spojené hlavně s Velikonocemi, kdy je vajíček habaděj. My si vajíčkovou pomazánku pravidelně připravujeme i přes rok. A vy budete taky, až vám prozradíme náš recept.
Trochu jsme ji vytunili, odlehčili a přidali navíc pořádnou porci bílkovin. Místo majonézy do ní dáváme cottage a avokádo. Pokud vám v pomazánce budou vadit hrudky cottage sýra, klidně je rozmixujte. Případně můžete do pomazánky místo cottage použít tvaroh, Lučinu nebo jiný krémový sýr.
Nám vajíčková pomazánka nejvíc chutná s celozrnným pečivem. Hodí se na snídani, ke svačině i jako lehká večeře. Bude chutnat i návštěvám, když ji namažete na jednohubky. Doporučujeme si k vajíčkové pomazánce dát i zeleninu – naprosto skvělá je kombinace s cherry rajčátky nebo s červenou paprikou.
Vajíčková pomazánka s tvarohem, kopřivou a pažitkou je typicky jarní recept, který se naprosto hodí k Velikonocům. Ideální způsob, jak zpracovat vykoledovaná vajíčka, i tip na rychlou svačinu nebo večeři.
Pokud vám zbyla zásoba vařených vajec po Velikonocích nebo potřebujete připravit rychlou svačinu či večeři, zkuste tuto snadnou vajíčkovou pomazánku. Stačí smíchat vejce s cottage a hořčicí a máte hotovo. Tímto jednoduchým jídlem u vás doma rozhodně nikdo nepohrdne, s čerstvým pečivem totiž chutná výtečně.
Zdroj: Kupi