Děti je milují: Recept na křupavé kuřecí stripsy lepší než z KFC

Kuřecí stripsy, servírované na bílém talíři, kolem talíře rajčata Kupi

Kuřecí stripsy jsou šťavnaté, křupavé a milují je i děti. Nemůžete na nich nic pokazit. Zvládnete je připravit skutečně levou zadní a než se nadějete, zbyde po nich jen prázdný talíř.  Kuřecí stripsy nejlépe chutnají s bramborovou kaší, ale můžete je nakrájet i do tortilly. Pojďte si udělat kuřecí stripsy podle našeho oblíbeného receptu!

Přečtěte si také

Dělají se vám vrásky a pigmentové skvrny? Možná používáte špatný opalovací krém

Jak na nejlepší kuřecí stripsy?

Kdo by nemiloval kuřecí stripsy? Jsou šťavnaté a křupavé. Tyto mini řízečky zbožňují i děti a byl by hřích je jíst jen z fastfoodu. I doma vykouzlíte krásně křupavé stripsy, které se těm z fastfoodu hravě vyrovnají. Aby měly luxusní chuť, musíte ochutit i mouku. Ideálně stejným kořením, kterým ochucujete i maso. 

Chcete mít extra křupavé stripsy? Strouhanku do stripsů nezamačkávejte, jen je v ní lehce obalte. Do strouhanky můžete přidat i sezamová semínka. Jestli nemáte rádi klasickou strouhanku, použijte na obalení nadrcené kukuřičné lupínky. Další variantou je panco strouhanka. Je křupavější než klasická a při smažení nenasákne tolik oleje. Během smažení do stripsů žádném v případě nepíchejte, vytekla by z nich šťáva.

Stripsy ale připravíte i bez smažení ve vrstvě oleje. Můžete je zakápnout olejem a upéct v troubě. Nebo sáhněte po horkovzdušné fritéze – stripsy z fritézy jsou chutnější a křupavější. 

Kuřecí řízek v jogurtu
Čas přípravy: 40 min Obtížnost: Střední

Kuřecí řízek v jogurtu

Kuřecí řízek marinovaný v jogurtu musíte rozhodně vyzkoušet. Marinádu si můžete ochutit podle našeho receptu, případně si ji připravte tak, jak ji máte rádi. Každopádně vám garantujeme, že tyhle řízky budete chtít dělat pořád dokola.

Kuřecí řízek v jogurtu
Tortilla s kuřecím masem
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Tortilla s kuřecím masem

Plněná tortilla je skvělá k obědu i k večeři, případně jako chutná a sytá svačina na cesty. Její příprava je velmi jednoduchá, výsledek vás zasytí a lehce ji zabalíte s sebou. Navíc do ní můžete přidat cokoliv, co máte rádi.

Tortilla s kuřecím masem

Recept na kuřecí stripsy

Ingredience na 4 porce:

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička koření steak
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 špetky drcené chilli papričky
  • 2 špetky sušeného česneku
  • 180 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 120 g strouhanky
  • olej na smažení

Postup:

  1. Kuřecí prsa vyndejte z lednice alespoň 1,5 hodiny před smažením, aby měly pokojovou teplotu. Prsa pak očistěte, omyjte a nakrájejte na filetky.
  2. Hladkou mouku smíchejte se steakovým kořením, mletou paprikou, sušeným česnekem, solí a pepřem. Nakonec přidejte drcené chilli.
  3. Každou kuřecí filetku obalte ve vytvořené obalovací směsi. Potom filetky obalte v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
  4. Smažte v hlubším hrnci na rozpáleném oleji cca 3 minuty z každé strany. Při otáčení do nich nepíchejte, vytekla by šťáva.
  5. Hotové stripsy můžete ozdobit nasekanou petrželkou a kvalitní solí.

Zdroj: Kupi