Nevíte, co s přezrálými banány? Udělejte si z nich banánovo-ovesné lívance! Je to báječná a zároveň zdravější varianta lívanečků – nedává se do nich mouka ani cukr. Jsou extra jednoduché a budete je mít hotové za 20 minut. Pojďte si tuto parádní snídani připravit s námi, pochutná si celá rodina!
Naše banánové lívance jsou zdravější verzí klasických lívanců. Místo mouky do nich dáváme ovesné vločky. A nemusíte je ani přislazovat, budou dostatečně sladké díky zralým banánům.
Příprava banánovo-ovesných lívanců je extra jednoduchá. Všechno stačí rozmixovat v mixeru. Toto základní těsto na lívanečky můžete vylepšit ještě přidáním nasekaných oříšků, čokoládových lupínků nebo banánem, nakrájeným na plátky.
Pozor si dejte při smažení. Banánovo-ovesné lívanečky se snadno spálí. Doporučujeme tak dopředu rozehřát pánev a lívanečky smažit ideálně při střední nebo nízké teplotě. Teplotu snižte vždycky, pokud vám lívanečky začnou černat. Hotové lívanečky doporučujeme zakápnout javorovým sirupem a ozdobit vašim oblíbeným ovocem. Je to parádní snídaně, která chutná celé rodině.
Jsou rychlé, jednoduché a ještě k tomu chutné. Banánové muffiny se hodí prostě pro jakoukoliv příležitost. A navíc je to skvělá možnost, jak zužitkovat zapomenuté banány na dně košíku s ovocem.
Nevíte, co s přezrálými banány? Dejte je do brownies! Máme pro vás naprosto vynikající recept na banánové brownies, do kterého se zamilujete. Doporučujeme použít alespoň 70% čokoládu, ať to má ten správný říz. Příprava banánového brownies je jednoduchá a zvládne ji každý. Tahle dobrota se vám na stole dlouho neohřeje, tak klidně udělejte hned dvojitou dávku!
Zdroj: Kupi