Konec padělkům na Allegru? Prodejce zavádí bezpečnostní opatření, které musí všichni registrovaní obchodníci přijmout

Screen obrazovky Allegro Aleksandrkozak / Shutterstock.com

Allegro, jedna z největších evropských e-commerce platforem, zavádí revoluční bezpečnostní opatření. Od nynějška budou muset obchodníci dokazovat pravost nabízeného zboží. Pokud neprokážou originalitu, mohou čelit tvrdým sankcím.

Přečtěte si také

Co jíst (a pít), aby vám nebylo horko? Inspirujte se v tropických zemích. Ví, jak na to

Allegro posiluje ochranu zákazníků

Allegro, jako jedna z největších e-commerce platforem v Evropě, klade důraz na bezpečnost a pohodlí svých zákazníků. V rámci boje proti padělaným výrobkům a nekalé konkurenci zavádí nová pravidla pro prodej výrobků vybraných značek. Od 17. června do 2. září musí všichni registrovaní obchodníci přijmout tato pravidla, pokud chtějí deklarovat originalitu nabízeného zboží.

Jak nová pravidla fungují?

Nově zavedené změny mají za úkol chránit práva zákazníků a vytvářet rovné a poctivé obchodní prostředí. Prodejci, kteří chtějí nabízet výrobky vybraných značek, musí přijmout podmínky dostupné od 17. června a zavázat se k prodeji pouze originálního zboží. V případě porušení těchto podmínek Allegro nejprve zablokuje dotčené výrobky, při opakovaném porušení může prodejci uložit finanční sankci.

Allegro Protect: Záruka bezpečného nakupování

Všechny tyto změny jsou součástí programu Allegro Protect, který zajišťuje bezpečné nakupování. Program nabízí kompenzaci v případě problémů s objednávkou, pomoc při komunikaci s obchodníky a vrácení peněz do 48 hodin od kladného vyřešení konkrétního případu.

Konkurence nespí

Konkurence Allegra, jako je například Amazon nebo eBay, také podniká kroky k ochraně zákazníků před padělky. Amazon má program „Brand Registry“, který umožňuje značkám chránit své duševní vlastnictví a bojovat proti padělkům. eBay zase nabízí program „eBay Authenticate“, který zajišťuje ověření pravosti luxusního zboží.

Co to znamená pro vás?

Pro vás jako zákazníka to znamená větší jistotu při nákupu na Allegro. Můžete se spolehnout na to, že výrobky od více než 1000 oblíbených značek jsou originální a pocházejí od ověřených obchodníků. Allegro tak posiluje svou pozici na trhu a zvyšuje důvěru jak zákazníků, tak prodejců. Jak se bude situace vyvíjet, ukáže čas.

Zdroj: Allegro, Amazon, eBay, Kupi