Tip na rychlý letní oběd: Ochutnejte tortillu s parádní kombinací uzeného lososa a avokáda

Rozkrojená tortilla s uzeným lososem a avokádem, položená na bílém talíři Kupi

Máme pro vás další tip na rychlý letní oběd. Dnes si uděláme naši oblíbenou tortillu s uzeným lososem a avokádem. Za 10 minut budete mít hotovo. Tortillu si samozřejmě můžete vylepšit podle své chuti. Je to lehké jídlo, které můžete jíst klidně celé léto. Pojďte si ji s námi připravit!

Přečtěte si také

Rychlovka z těstovin, bešamelu a sýra: Uvařte si skvělé makarony se sýrem

Domácí tortilla – ideální letní oběd

V létě se víc než kdy jindy nechceme dlouho zdržovat v kuchyni. Přidáváme do sbírky další recept na rychlý letní oběd, který vás u sporáku zdrží 10 minut. Domácí tortilly připravíte ze surovin co dům dal, ale zkuste si udělat naši oblíbenou verzi s uzeným lososem a avokádem.

Kombinace lososa a avokáda jde skvěle dohromady. Doplnili jsme ji ještě o smetanový sýr jako náhradu za majonézu nebo jiný dresink. Náplň do tortilly si ještě můžete vylepšit. K uzenému lososu dobře ladí okurky, rukola nebo jiný listový salát. Můžete přidat i nasekaný čerstvý kopr.

Tortillové jednohubky se špenátem a lososem
Čas přípravy: 35 min Obtížnost: Snadný

Tortillové jednohubky se špenátem a lososem

Tortilla je jako svačinka nebo rychlá večeře vždy dobrou volbou. Kombinaci s čerstvým sýrem, bylinkami a uzeným lososem si zamilujete!

Tortillové jednohubky se špenátem a lososem
Tortilla s kuřecím masem
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Tortilla s kuřecím masem

Plněná tortilla je skvělá k obědu i k večeři, případně jako chutná a sytá svačina na cesty. Její příprava je velmi jednoduchá, výsledek vás zasytí a lehce ji zabalíte s sebou. Navíc do ní můžete přidat cokoliv, co máte rádi.

Tortilla s kuřecím masem

Jak správně zamotat tortillu?

Nejjednodušší způsob je rozprostřít náplň na okraj tortilly a přehnout boční strany tortilly tak, aby se skoro dotýkaly a část náplně tak byla pořád vidět. Boční strany držte ohnuté a přeložte přes ně horní cíp placky, u které máte náplň. Poté jen stačí tortillu zarolovat a máte hotovo. Takto zabalenou ji opečte v kontaktním grilu nebo na pánvi.

Recept na tortillu s uzeným lososem a avokádem

Ingredience na 2 porce:

  • 2 tortilly
  • 50 g uzeného lososa, nakrájeného na plátky
  • 1/2 avokáda
  • 80 g žervé
  • červená paprika
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Tortillu natřeme polovinou sýra žervé, případně použijeme jiný smetanový sýr, který máme zrovna po ruce.
  2. Asi na polovinu tortilly pak poklademe polovinu plátků uzeného lososa, čtvrtku avokáda nakrájeného na tenké měsíčky, červenou papriku nakrájenou na tenké plátky a dochutíme solí a pepřem.
  3. Tortilly smotáme (nezapomeneme zahnout okraje po stranách dovnitř) a vložíme na rozehřátou pánev. Opečeme ze všech stran do zlatova a můžeme podávat.

Zdroj: Kupi