Rychlovka k snídani: Mléčnou ovesnou kaši si můžete připravit pokaždé jinak

Mléčná ovesná kaše s malinami, servírovaná v bílé misce, v pozadí jablko Kupi.cz

Mléčná ovesná kaše je náš tip na zdravou a chutnou snídani, která vás zasytí a dodá energii na celé dopoledne. Tento recept kombinuje ovesné vločky, mléko a čerstvé ovoce podle vaší chuti. Ovesné vločky jsou bohaté na vlákninu, mléko vám dodá vápník a ovoce vitamíny. Zkrátka super start do nového dne pro celou rodinu. Pojďte si ji udělat s námi!

Přečtěte si také

Rychlovka z těstovin, bešamelu a sýra: Uvařte si skvělé makarony se sýrem

Ovesná kaše – zdravá snídaně pro každý den

Nechcete pořád dokola snídat jen rohlík s máslem? Zkuste změnu a připravte si rychlou a zdravou snídani v podobě ovesné kaše. Zasytí vás na celé dopoledne a můžete si ji vylepšit různými způsoby.

Doporučujeme ovesnou kaši připravovat s mlékem, je jemnější a lahodnější. Jestli chcete mít kaši extra jemnou, změklé vločky rozmixujte a přidejte k nim ještě našlehaný bílek, kaše vás více zasytí.

Čím můžete kaši dochutit, aby se vám neomrzela a chutnala pokaždé jinak? Sázkou na jistotu je čerstvé ovoce, třeba maliny nebo borůvky. Zkuste i variantu s opečeným banánem na másle. Ovesná kaše skvěle chutná i s vlašskými ořechy nebo lískovými oříšky. Ale klidně si ji dejte jen tak, ochucenou arašídovým máslem, medem nebo čekankovým sirupem.

Jáhlová kaše s ovocem
Čas přípravy: 5 min Obtížnost: Snadný

Jáhlová kaše s ovocem

Jáhlová kaše s ovocem vás zasytí na celé dopoledne, nebudete tedy potřebovat svačinu a dáte si s chutí až oběd. Tato kaše totiž obsahuje vyvážený poměr sacharidů, zdravých tuků i vitamínů a rozhodně stojí za vyzkoušení.

Jáhlová kaše s ovocem
Pohanková kaše z lámanky
Čas přípravy: 10 min Obtížnost: Snadný

Pohanková kaše z lámanky

Přemýšlíte nad zdravějším jídelníčkem? Máme pro vás skvělý tip na zdravou a rychlou snídani. Kaše z pohanky lámanky obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Díky vysokému obsahu vlákniny vás zasytí na delší dobu, což je super, pokud chcete zhubnout i nějaké to přebytečné kilo.

Pohanková kaše z lámanky

Recept na mléčnou ovesnou kaši

Ingredience na 1 porci:

  • 250 ml mléka
  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 1 lžíce medu
  • mletá skořice

Postup:

  1. Mléko, ovesné vločky, med a skořici pořádně smícháme.
  2. Kaši vaříme v hrnci na středním plamenu, dokud nezhoustne.
  3. Hotovou kaši dozdobíme čerstvým ovocem.

Zdroj: Kupi