Hříšně dobrý dezert: Po karamelovém větrníku na plech se budete olizovat až za ušima

Buchta na plechu, potřená karamelovou polevou Kupi.cz

Hledáte dokonalý dezert pro každou příležitost? Vyzkoušejte větrník na plechu! Je v něm vše jako v klasickém větrníku. Tuto netradiční variantu zvládne připravit úplně každý a zaručujeme vám, že s ní zabodujete u rodiny a každé návštěvy. Pojďte si ho upéct s námi!

Přečtěte si také

Akční letáky týdne od 13. 11. do 19. 11. plné slev na pečení: Kam skočit pro levné máslo a vejce?

Jak na karamelový větrník na plech?

Na klasický větrník si troufne málokdo, ale na tuto variantu z plechu nemusíte být žádný mistr cukrář. V této zjednodušené variantě se vám dezert zaručeně povede.

Stejně jako na větrník budete potřebovat odpalované těsto. To je pro většinu domácích cukrářů velký strašák, ale stačí dodržet pár jednoduchých pravidel a máte vyhráno. Jak tedy na odpalované těsto?

  • Nejdříve potřebujete přivést k varu vodu s tukem, do které budete přidávat mouku.
  • Mouku přisypávejte do horké tekutiny postupně a za stálého míchání!
  • Důležité je odpalovat těsto při nízké teplotě a stále ho míchat. Jen tak se vám nepřipálí. Počítejte s tím, že na dno hrnce se trocha těsta přichytí, což je v pořádku.
  • Vejce přidejte až do vychladlého těsta. Vejce do odpalovaného těsta vmíchejte jedno po druhém, ne najednou.

Ostatní už je hračka. Karamelový krém zvládnete levou zadní a šlehačku vyšleháte i po slepu. A karamelová poleva? U ní si dejte záležet na důkladném míchání, ať v ní nemáte kousky cukru.

Punčové řezy
Čas přípravy: 2 hod Obtížnost: Střední

Punčové řezy

Upečte si s námi vynikající punčové řezy, dezert, který si pamatujeme z dětství a stále jej najdeme téměř v každé cukrárně. I když se příprava může na první pohled zdát trochu náročnější, překvapí vás, že to je vcelku snadné. Odměnou vám pak bude vynikající moučník jako z cukrárny.

Punčové řezy
Kremeš
Čas přípravy: 1 hod 20 min Obtížnost: Střední

Kremeš

Pusťte se s námi do přípravy kremeše – lahodného dezertu oblíbeného snad v polovině Evropy. Jedná se o naprosto luxusní a jednoduchý dezert, který si zamiluje opravdu každý. Na přípravu vám bude stačit jen listové těsto, vanilkový krém a šlehačka. Jsme přesvědčeni o tom, že si na něm pochutnáte.

Kremeš

Recept na karamelový větrník na plech

Ingredience na 12 porcí:

Těsto

  • 750 ml vody
  • 300 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 8 vajec
  • 1/2 lžičky soli

Karamelový krém

  • 750 ml mléka
  • 200 g másla
  • 150 g cukru moučky
  • 2 balení karamelového pudinku

Šlehačka

  • 500 ml 33% smetany ke šlehání
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 1 balení ztužovače do šlehačky

Poleva

  • 250 ml 33% smetany
  • 250 g cukru krupice

Postup:

  1. Nejdřív si připravíme těsto. Ve vroucí osolené vodě rozpustíme tuk a poté ztlumíme plamen a přisypeme mouku. Vše zamícháme do hladkého těsta a necháme vychladnout. Těsto rozdělíme na 2 plechy a pečeme 45 minut v troubě na 180 °C.
  2. Mezitím si připravíme karamelový krém. Pudink uvaříme v mléce a počkáme až zchladne. Máslo vyšleháme s cukrem a vmícháme do něj pudink. Krémem poté potřeme upečený spodní plát těsta.
  3. Jako další krok si připravíme šlehačku. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem. Vyšlehanou šlehačkou poté potřeme plát s karamelovým krémem a přiklopíme druhým plátem upečeného těsta.
  4. Na závěr si připravíme polevu. Cukr rozpustíme v hrnci a necháme ho zkaramelizovat. Přilejeme ohřátou smetanu a vše mícháme, dokud nevznikne poleva. Polevou polejeme větrník na plechu a necháme vychladit.

Zdroj: Kupi