Nevíte, co k obědu? Do špaget s rajčatovo-česnekovou omáčkou se zamilujete

Špagety s rajčatovo-česnekovou omáčkou, servírované na zeleném talíři Kupi.cz

Milujete rajčatové omáčky v kombinaci s těstovinami? Pak tu máme recept přímo pro vás. Špagety s rajčatovo-česnekovou omáčkou si zamilujete. Tento zdravý a lehký oběd připravíte během chvilky a určitě se k němu budete rádi vracet, tak jako my. Tak pojďme vařit!

Přečtěte si také

Nejrychlejší omáčka na špagety: Dvě ingredience, které vytvoří dokonalý základ na oběd

Udělejte si vytuněnou rajčatovou omáčku!

Kombinace rajčatové omáčky a těstovin nikdy neomrzí. Je to jedna z nejoblíbenějších kombinací. Rajčatovou omáčku můžete udělat z rajčat z konzervy, ale mnohem lépe chutná z těch čerstvých. A toho se teď v létě musí využít!

V našem receptu jsme rajčatovou omáčku na špagety trochu vylepšili. Už jste někdy zkoušeli rajčata nejdříve upéct? Budou mít mnohem výraznější chuť, než kdybyste je orestovali na pánvi. Na plech k rajčatům přidejte i česnek, směs tak získá báječnou vůni.

Čím rajčatovou omáčku dochutit? Kromě soli a pepře nezapomeňte na čerstvou bazalku, ta v kombinaci s rajčaty nikdy nesmí chybět. Doporučujeme přidat i chilli vločky, které omáčce dodají šmrnc. Ale to není všechno! Aby vaše rajčatová omáčka byla jemná a krémová, přidejte do ní syrovátkový sýr ricotta. Je to pecka! Lepší rajčatovou omáčku na těstoviny jste nejedli.

Špagety aglio olio
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Špagety aglio olio

Špagety aglio olio je tradiční italský recept na těstoviny, pocházející z Neapole. Aglio, olio e peperoncino znamená česnek, olej a pálivá paprička, tyto tři suroviny jsou také základem tohoto snadného, vynikajícího receptu, který se hodí jako rychlý oběd nebo večeře.

Špagety aglio olio
Citronové špagety s chilli a bazalkou
Čas přípravy: 25 min Obtížnost: Snadný

Citronové špagety s chilli a bazalkou

Citronové špagety s chilli a bazalkou jsou nevšední recept na tyto oblíbené těstoviny. Jejich příprava je navíc velmi snadná a rychlá, během chvilky si na špagetách tedy můžete rovnou i pochutnat.

Citronové špagety s chilli a bazalkou

Recept na špagety s rajčatovo-česnekovou omáčkou

Ingredience na 4 porce:

  • 450 g rajčat
  • 4 stroužky česneku
  • 225 g špaget
  • 120 g ricotty
  • 30 ml olivového oleje
  • 1/2 lžičky chilli vloček
  • hrst čerstvé bazalky
  • sůl a pepř
  • strouhaný parmazán
  • čerstvá bazalka
  • voda na uvaření těstovin

Postup:

  1. Rozehřejte troubu na 200 °C. Rozpulte rajčata a dejte je na plech. Přidejte k nim neoloupané stroužky česneku. Rajčata s česnekem pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte asi 20 minut.
  2. Po 20 minutách vyndejte plech z trouby. Přikryjte ho alobalem a nechte rajčata s česnekem péct dalších 10 minut, dokud česnek nezměkne a rajčata nezkaramelizují.
  3. Uvařte špagety na skus v osolené vodě podle návodu.
  4. Upečený česnek a rajčata rozmačkejte, přidejte k nim nadrobno nakrájené lístky bazalky a chilli vločky. Přidejte ricottu a 60 ml horké vody z těstovin. Směs míchejte, dokud není omáčka hladká.
  5. Rozehřejte velkou pánev a dejte do ní uvařené špagety a připravenou rajčatovou omáčku. Vařte na středním plamenu, dokud omáčka nezačne vřít. Pokud se vám zdá omáčka málo krémová, přilijte trochu vody z uvařených těstovin.
  6. Ochuťte solí a pepřem. Podávejte se strouhaným parmazánem a lístky bazalky.

Zdroj: Kupi