Na večeři i svačinku do práce: Domácí kuřecí sendvič s rajčaty a dresinkem strčí ten z lahůdek do kapsy

Kuřecí sendvič s rajčaty a rukolou, servírovaný na bílém talíři Kupi.cz

Máme pro vás tip na lehkou letní večeři, u které strávíte v kuchyni maximálně 30 minut. Udělejte si lehký kuřecí sendvič s rajčaty a rukolou. Můžete samozřejmě použít jakoukoli zeleninu, kterou máte zrovna po ruce. Tenhle sendvič vás bude bavit. Tak pojďme na to!

Přečtěte si také

Košík.cz přináší revoluci v kancelářském stravování: Hotovka místo meníčka s cashbackem až 8 %

Sendviče – oblíbené rychlovky k obědu i k večeři

Sendviče patří v poslední době mezi oblíbená jídla, která se stále častěji objevují v nabídce restaurací. Jsou skvělou volbou také pro svačinu do školy nebo do práce. Příprava sendviče vás bude bavit, protože při ní využijete svou kreativitu v kuchyni. S náplněmi si totiž můžete neskutečně vyhrát a zkoušet tradiční i netradiční kombinace.

Na přípravu kuřecího sendviče vám stačí klasický toastový chleba. My jsme ale zvolili trochu zdravější variantu a místo toastového chleba jsme sáhli po celozrnné bagetě. V našem sendviči nechybí ani česnek, protože jak se říká, s česnekem je všechno lepší. Jen si dejte pozor, ať ho na pánvi nespálíte, protože zhořkne. Česnek stačí orestovat lehce dozlatova.

K sendviči patří také dresink. Pokud nechcete nic vymýšlet, stačí opečenou bagetu potřít majonézou. Ale i s dresinkem si můžete vyhrát. Zkuste ho třeba připravit z hustého jogurtu, případně smíchat jogurt s majonézou. Můžete do něj přidat i chilli, česnek nebo další koření, které máte rádi.

Club sendvič
Čas přípravy: 50 min Obtížnost: Snadný

Club sendvič

Club sendvič je ideálním příkladem pokrmu, který dokáže zasytit i opravdu hladové, zároveň je ale vhodný na cesty. Jeho příprava je poměrně snadná a samozřejmě potěší i zmlsané chuťové buňky.

Club sendvič
Sendvič s tuňákovou pomazánkou
Čas přípravy: 15 min Obtížnost: Snadný

Sendvič s tuňákovou pomazánkou

Sendvič s tuňákovou pomazánkou se hodí, kdykoli potřebujete svačinu do práce, do školy, na výlet nebo hledáte tip na výživnou večeři. Pomazánku budete mít hotovou během chvilky a výběr pečiva je jen na vás.

Sendvič s tuňákovou pomazánkou

Recept na kuřecí sendvič

Ingredience na 2 porce:

  • 1 kuřecí prso
  • 2 rajčata
  • hrst rukoly
  • 4 stroužky česneku
  • 2 žitné bagety
  • sůl a pepř
  • olej na smažení
  • majonéza podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi s trochou oleje opečeme celé kuřecí prso postupně z obou stran. Jakmile je prso opečené, vyndáme ho z pánve a nakrájíme na plátky. Plátky osolíme, opepříme, vložíme je zpět do pánve a restujeme dozlatova.
  2. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Do pánve dáme trochu oleje a plátky česneku orestujeme z obou stran lehce dozlatova.
  3. Žitné bagety rozkrojíme na půl a opečeme na pánvi. Rajčata nakrájíme na plátky.
  4. Opečené bagety potřeme majonézou, naskládáme na ně plátky kuřecího masa, česnek a rajčata. Přikryjeme druhou polovinou bagety. Servírujeme s rukolou.

Zdroj: Kupi