Každá řasenka se vám rozmaže? Tubing mascara na řasách drží celý den a odlíčíte ji teplou vodou

Žena si aplikuje řasenku, dívá se do zrcátka ShotPrime Studio / Shutterstock.com

Najít perfektní řasenku, která se během dne nerozmazává, nedrolí a navíc řasám dodává objem a hustotu, může být oříšek. Už jste vyzkoušeli desítky řasenek a stále vám žádná nevyhovuje? Pak si rozhodně nenechte ujít revoluční řasenku, které se říká tubing mascara.

Přečtěte si také

Na večeři i svačinku do práce: Domácí kuřecí sendvič s rajčaty a dresinkem strčí ten z lahůdek do kapsy

Řasenka, která se nerozmaže

Řasenka je nepostradatelným pomocníkem snad každé ženy, nicméně najít tu perfektní není jen tak. Může to trvat pěkně dlouho – a někdy ji nemusíte najít vůbec. Když už nějakou objevíte, výrobce může změnit složení a řasenka vám opět přestane vyhovovat.

Co s tím? Dejte šanci řasence jménem tubing mascara, která se nerozmaže a oproti klasické řasence má plno výhod.

Klasická řasenka vs. tubing mascara

Kouzlo tzv. tubing řasenky spočívá v jejím složení. Oproti klasické řasence nepoužívá oleje ani vosky, ale skládá se z polymerů, které kolem každé řasy vytváří obal. Řasenka tak zůstane na svém místě. To znamená, že se nerozmaže, nebude se drolit a ani během dne nehrozí její opadávání.

Oceníte i to, že se nanáší pouze jedna vrstva, kdežto u klasické řasenky je potřeba mnohdy aplikovat i dvě vrstvy, které následně řasy zatěžují a ty pak klesají dolů. Tubing mascara velmi rychle zasychá a jakmile jednou zaschne, tak pevně drží na svém místě. Můžete se pořádně zpotit ve fitku a s řasenkou to ani nepohne.

Tubing mascara pomůže držet tvar řas po celý den

Tubing mascara má mnohem víc výhod než jen to, že nepouští žádný pigment. Její přínos spočívá také v tom, že řasy drží na jejich místě po celý den. Pokud například řasenka slibuje zvýraznění očí, tubing mascara vám po několika hodinách nesplihne, ale bude řasy držet vztyčené až do doby, kdy si ji večer odlíčíte. Vděčíme za to zejména lehkému složení, díky němuž se řasy udrží vysoko po celý den.

Mezi oblíbené tubing řasenky patří například tyto:

  • Heimish – Dailism Smudge Stop Mascara
  • Mizon – Collagen Curling Fix Mascara
  • Clinique – Lash Power™ Mascara Long-Wearing Formula

Jak poznat, že se jedná o tubing řasenku

Tubing mascaru (chcete-li řasenku) poznáte velmi jednoduše pouhým nahlédnutím do složení. Stačí, když najdete, jestli se v něm píše o polymerech. Pokud ano, jedná se o tubing mascaru. Pokud ne, je to klasická řasenka.

Detail na aplikaci řasenky Volodymyr TVERDOKHLIB / Shutterstock.com

Odličování je snadné, stačí pouze voda

Pokud se už teď nemůžete dočkat, až si poběžíte koupit svou tubing mascaru, počkejte si na to nejlepší. Ačkoliv tubing řasenka na řasách drží velmi dobře, ve skutečnosti se tento typ řasenky odličuje naprosto jednoduše, a to pouze pomocí teplé vody.

Stačí vám k tomu kousek látky nebo textilní odličovací tamponek, který namočíte do teplé vody a budete s ním řasy jemně stírat. Nepotřebujete tedy žádný odličovač ani jednorázové odličovací tampony, takže ušetříte přírodu i nějaký ten peníz.

Zdroj: Kupi, Cosmopolitan