Kedlubny patří mezi tradiční jarní zeleninu. Máme ji rádi jen tak na zakusování k chlebu nebo samotnou jako zdravou svačinu. S kedlubnou ale můžete čarovat i v kuchyni. Pokud už nevíte, co s kedlubnami, uvařte si kedlubnovou polévku. Podle našeho jednoduchého receptu ji zvládne naprosto každý. A přidáváme i tipy, jak si kedlubnovou polévku vylepšit. Pojďme vařit!
Kedlubny mají široké využití v kuchyni. Můžete je zapékat, dusit, přidávat je do zeleninových salátů, udělat z nich zelí nebo je servírovat jako zdravou přílohu k masu. Výborně se hodí i do polévek. Kedlubnová polévka je jednoduchá na přípravu a můžete ji různě vylepšovat.
Pokud máte v polévce rádi velké kusy zeleniny, nakrájejte kedlubnu na měsíčky. Můžete ji nakrájet i na tenké nudličky. Jestli ale patříte mezi kedlubnové gurmány, nastrouhejte ji na hrubém struhadle – tak dostanete do polévky ještě více kedlubnové chuti. Jestli chcete mít co nejzdravější verzi, místo zahuštění jíškou kedlubny v polévce jednoduše rozmixujte. Získáte lahodný krém.
A na závěr ještě pár tipů na servírování. Kedlubnovou polévku můžete vylepšit ještě na kostky nakrájenými vařenými brambory. Pokud chcete být opravu originální, podávejte polévku ve vydlabané kedlubně.
Polévka z pečených kedluben vás krásně zasytí a díky smetaně je její chuť příjemně jemná a krémová. Příprava se může zdát lehce náročnější, s trochou snahy ji však jistě zvládnou i méně zdatní kuchaři.
Máte rádi krémové polévky? Zkuste tu květákovou! Stačí vám pár surovin a trocha koření. Jde o jednoduchý zdravý recept, který zvládne připravit opravdu každý. Polévka se vám bude rozplývat na jazyku. Pro zjemnění do ní můžete přidat i trochu smetany nebo mléka.
Zdroj: Kupi