Malinové dezerty do skleničky 3x jinak

3 sklenice s malinovým dezertem Eton mess Anna Shepulova / Shutterstock.com

Maliny na zahrádkách dozrávají a pokud nevíte, co s bohatou úrodou, připravte si z malin osvěžující dezerty do skleničky. Zamiluje si je celá rodina. Jsou snadné na přípravu a můžete je připravit i úplně bez cukru. Lehké dezerty vás osvěží v horkých letních dnech a zabodujete s nimi i u návštěvy. Vybrali jsme pro vás 3 jednoduché recepty na malinové dezerty do skleničky. Jaký bude váš favorit?

Přečtěte si také

Křupavé cuketové trojhránky se sýrem: Dokonalá večeře i rychlovka pro návštěvy, kterou zvládnete do 10 minut

Co s úrodou malin? Připravte z nich osvěžující dezerty

Už jste zkoušeli připravit dezerty do skleničky? Vypadají elegantně, jsou snadné na přípravu a nejde jim odolat. Lahodnou kombinaci čerstvých malin, smetany ke šlehání a tvarohu si zamilujete vy i vaše děti. Dezerty navíc můžete připravit úplně bez cukru. Volbu skleniček necháme na vás. Můžete zvolit klasickou sklenici nebo sklenici na stopce, dezerty ale budou vypadat neodolatelně v každé z nich.

Vybrali jsme pro vás naše 3 neoblíbenější dezerty do skleničky. Doporučujeme vyzkoušet všechny 3.

Recept na malinový Eton mess

Ochutnejte zajímavou kombinaci malin, šlehačky a sněhových pusinek. Chutná božsky.

Ingredience na 4 porce:

  • 300 g čerstvých malin
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 300 ml smetany ke šlehání (minimálně 33%)
  • 1/4 vanilkového lusku
  • čerstvé maliny na ozdobu

Sněhové pusinky

  • 2 bílky
  • 125 g krupicového cukru
Tvarožník s malinami a křupavou drobenkou
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Střední

Tvarožník s malinami a křupavou drobenkou

Lahodný tvarožník s ovocem a drobenkou je vynikající dezert, na který se neprávem tak trochu pozapomnělo. Je na něj potřeba tak málo ingrediencí, že ani nebudete muset do obchodu a na výsledku si zaručeně pochutná celá rodina.

Tvarožník s malinami a křupavou drobenkou
Třešňový koláč s tvarohem
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný

Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem posypaný drobenkou vykouzlíte během chvilky. Spojení šťavnatého ovoce, tvarohu a chutné drobenky si vychutnáte nejlépe jako odpolední moučník ke kávě nebo čaji a garantujeme vám, že nezbyde ani kousek.

Třešňový koláč s tvarohem

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 100 °C. Vezměte plech s nižším okrajem a vyložte ho pečicím papírem.
  2. Do mísy dejte bílky s cukrem. Ručně šlehejte nad vodná lázní, dokud se cukr nerozpustí. Poté sundejte mísu z vodní lázně a za pomoci šlehače sníh došlehejte – ideálně na střední výkon po dobu 6–8 minut. Hotový sníh musí být lesklý, vychladlý na pokojovou teplotu a po vytažení šlehací metly by měl tvořit špičky.
  3. Ušlehaným sněhem naplňte cukrářský sáček a špičkou s ostrými zuby nastříkejte na pečicí papír pusinky. Dejte do trouby a sušte 2 minuty. Pak plech z trouby vyndejte a nechte vychladnout.
  4. Maliny rozmačkejte a pokud vám vadí semínka, přepasírujte je přes jemné síto. V případě potřeby doslaďte. Smetanu vyšlehejte do tuha a přimíchejte do ní vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku.
  5. Připravte si skleničky. Na střídačku do nich postupně vrstvěte malinové pyré a nalámané sněhové pusinky. Pohár zakončete šlehačkou, ozdobte pusinkou a čerstvými malinami.
2 skleničky s nepečeným malinovým cheesecakem. Kolem skleniček maliny a talíř s máslovými sušenkami Stepanek Photography / Shutterstock.com

Recept na malinový cheesecake do skleničky

Ingredience na 3 porce:

Drobenka

  • 30 g změklého másla
  • 50 g najemno rozdrobených máslových sušenek

Malinová vrstva

  • 200–250 g malin
  • 2 lžíce moučkového cukru

Tvarohová vrstva

  • 200 g tučného tvarohu
  • citronová šťáva z 1 citronu
  • citronová kůra z 1 citronu
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 3–4 lžíce mléka
  • máta

Postup:

  1. Nejdřív si připravte drobenku. Troubu rozehřejte na 180 °C. Rozdrťte sušenky a vmíchejte do nich máslo. Směs nasypte na plech, vyložený pečicím papírem. Pečte cca 5–10 minut, dokud sušenky nezezlátnou. Poté je vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
  2. Odložte si 4 maliny stranou. Zbylé maliny rozdělte na 2 poloviny. Jednu polovinu malin rozmačkejte s moučkovým cukrem a vmíchejte je do druhé poloviny malin. Připravte si 3 sklenice a malinovou směs rovnoměrně do sklenic rozdělte.
  3. Připravte si tvarohovou vrstvu. Všechny ingredience dejte do mísy a vyšlehejte. Postupně přilévejte mléko, až do vámi požadované konzistence. Tvarohovou směs rozdělte na 3 díly a lžící ji naneste na malinovou vrstvu do skleniček. Na závěr pohár posypte křupavou drobenkou a ozdobte celými malinami a lístky máty.
Malinová pěna ve skleničce, vedle miska s malinami 5 second Studio / Shutterstock.com

Recept na malinovou pěnu

Ingredience na 4 porce:

  • 200 g malin
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 50 g krupicového cukru
  • 20 g želatiny
  • 100 g bílé čokolády
  • maliny na ozdobu

Postup:

  1. Maliny rozmačkejte a přeceďte přes husté síto. Získanou šťávu si dejte stranou.
  2. Polovinu smetany ke šlehání vyšlehejte s cukrem a vmíchejte do něj maliny.
  3. Do kastrolku dejte 80 ml vody s malinovou šťávou. Přidejte želatinu a nechte asi 5 minut nabobtnat. Po 5 minutách začněte zahřívat a přiveďte téměř k varu. Polovinu horké želatiny nalijte do malinové směsi a pořádně promíchejte.
  4. Do skleniček nalijte malinovou pěnu a nechte ztuhnout. Na ztuhlou pěnu nalijte zbylou želatinu v tenké vrstvě. Nechte ztuhnout.
  5. Druhou polovinu smetany ke šlehání nalijte do misky a nad vodní lázní přiveďte k varu. Za stálého míchání v ní nechte rozpustit bílou čokoládu. Nechte vychladnout a dejte do ledničky. Po vychlazení směs vyšlehejte a naplňte do skleniček s malinovou pěnou. Na závěr pohár ozdobte malinami.

Zdroj: Kupi