Zdravá, chutná a rychlá: Zmrzlina jen ze dvou ingrediencí, kterou si snadno vyrobíte doma

Žena míchá domácí jahodovou zmrzlinu, na stole jsou přichystané formy a miska s jahodami Switlana Sonyashna / Shutterstock.com

Je jednoduchá, ultrarychlá a stačí na ni dvě ingredience – řeč je o zmrzlině, kterou máte hotovou za pár minut a potěšíte s ní děti i dospělé. Jednodušší osvěžení si už vyrobit nemůžete a vsadíme se, že na ni máte suroviny právě teď doma.

Přečtěte si také

Chipsová válka: Chio se soudí kvůli svým legendárním kroužkům

Zmrzlinový hit

Jakmile se tato mražená pochoutka objevila na sociálních sítích Instagram a TikTok, rozjela se vyloženě lavina. Lidé ji začali doma vyrábět ve velkém a nemohou si ji vynachválit. Potřebujete na ni totiž doslova jen dvě suroviny, které teď koupíte všude.

Stále hledáte něco sladkého a osvěžujícího, co si můžete dát bez výčitek a ocení to i děti? Už nemusíte hledat a klidně dejte sbohem všem kupovaným zmrzlinám. Jakmile vyzkoušíte tuhle, už nebudete chtít jinou.

Domácí jahodové nanuky Olena Rudo / Shutterstock.com

Dvě ingredience a deset minut času

To je vše, co budete potřebovat. První ingrediencí je banán, který koupíte po celý rok. Toto ovoce zajistí zmrzlině úžasnou krémovou konzistenci. Druhá surovina je sezónní a jsou to jahody, jichž je nyní všude plno. A pokud byste se pro tuhle dobrotu rozhodli jindy než v červnu, kdy máme naše sladké české jahody, můžete to samozřejmě udělat i z mražených, jež jsou dostupné po celý rok.

Postup

  1. Jahody očistěte, nakrájejte a společně s oloupaným a na plátky nakrájeným banánem vložte do mrazáku alespoň na čtyři hodiny, ideálně přes noc. Zajistíte si tak vždy připravené ingredience.
  2. Suroviny společně rozmixujte na krémovou zmrzlinu. Hotovo! Stačí naplnit tvořítka a vrátit na chvíli do mrazáku nebo vytvořit kopečky. Anebo ji můžete jíst jen tak lžičkou. Dobrou chuť!

Samozřejmě si do ní dle libosti můžete přidat další suroviny a doladit ji třeba medem, cukrem, jogurtem, smetanou nebo dalším ovocem. Až budete tuhle mraženou dobrotu dělat v zimě, zkuste jahody vyměnit za zralé mango, bude to také výborné.

Velkou výhodou výroby domácí zmrzliny je, že si ji můžete doladit dle svých chutí a dát takový poměr ovoce, jaký vám vyhovuje.

Recenze redakce

Tenhle zázrak jsme si nemohli nechat ujít, takže jsme se hned chopili zástěr a pustili se do výroby. Chceme totiž vědět, co doporučujeme, a navíc nás lákala představa chuti této báječné zmrzliny. A musíme dát za pravdu, chutná naprosto dokonale. Čistě, neuměle, a i když jsme ji vyrobili ve větším množství, hned zmizela. Rozhodně jsme ji nedělali naposledy!

Zdroj: Instagram, TikTok, Kupi