Italský bob je letním vlasovým hitem! Dodá objem, který jste doteď neměli, ale i mladistvý vzhled

Žena si střihá ofinu Volodymyr TVERDOKHLIB / Shutterstock.com

Pokud je ve vašem životě čas na změnu účesu a vy přemýšlíte nad tím, jaký zvolit, vyzkoušejte italský bob. Tento účes sedne téměř každému obličeji a bude vám jistě slušet! Navíc s přicházejícím létem se v něm budete cítit prostě božsky! V tomto článku vám poradíme, jak se o něj starat a jak ho upravit.

Přečtěte si také

Pamatujete na ledovou čokoládu? A víte, že je jen 1 způsob, jak ji správně jíst a že vlastně vůbec nepatří do ledničky?

Trendy v účesech se mění jako na běžícím páse. Jednou jsou trendy vlasy po pás, jednou zase plážové vlny. Na vrcholu žebříčků se ale nyní drží účes, který je skvělý v tom, že sedne většině obličejů a zajistí objem i těm, které trápí řídké a velmi jemné vlasy.

To, že je tento střih oblíbený, dokazuje i fakt, že si ho oblíbily mnohé celebrity. Třeba Zendaya nebo Hailey Bieber, což je známá udavatelka trendů. Jedná se v podstatě o mikádo, které se vyznačuje délkou vlasů od uší po ramena.

Proč italský bob? Odpovědí je nadčasovost i variabilita

Jedná se o vděčný střih, který se dá upravit do mnoha podob. Ať už půjdete na party, rande, svatbu nebo formální pracovní večeři, na všech typech událostí bude vypadat zkrátka skvěle. Navíc to bude parádní parťák na léto, protože se vám díky jeho délce nebude potit krk a nebude vám horko. Takže pokud už nějakou chvíli přemýšlíte nad změnou nebo do toho chcete praštit radikálně, italský bob je tou správnou volbou, se kterou rozhodně nešlápnete vedle.

Úžasným plusem tohoto účesu, který jistě oceníte, je jeho variabilita. Můžete si ho totiž přizpůsobit tomu, co se líbí vám nebo co vám sedí. Ať už to bude rovná nebo sestříhaná ofina, lehké vlny, pořádné kudrliny nebo vlasy vyfoukané do rovna se zatočenými konci. Ať už si vyberete cokoliv, vždy to bude fungovat. Můžete si vlasy nechat sestříhat nebo zvolit stejnou délku po celé hlavě. Je to na vás!

Žena s vlajícími vlasy Kourdakova Alena / Shutterstock.com

Jak italský bob upravovat doma?

Představte si, že jdete z kadeřnictví, kde jste si právě nechali udělat trendy účes. Vypadá skvěle a vy si připadáte jako hvězda. Jenže po jednom umytí a několika pokusech o úpravu účes vůbec nevypadá, jak byste si přáli. Existuje pár triků, které byste si měli osvojit, pokud se pro tento účes rozhodnete.

Fén a kulatý kartáč jako kamarádi číslo jedna

Ať už požadujete vlny nebo vlasy do rovna, rozhodně budete potřebovat kvalitní fén a hřeben. Nejen proto, že díky těmto dvěma nástrojům vytvoříte požadovaný objem, ale také si díky nim zajistíte hladké a uhlazené vlasy.

Ženě kadeřník fouká vlasy Michelle Aleksa / Shutterstock.com

Stylingové produkty udělají dobrou službu

Pokud si vlasy tepelně upravujete a s tímto účesem se tomu nevyhnete, budete potřebovat ochranu proti teplu. Doporučujeme použít lehký sprej, který vlasy nezatíží. Dále produkt, který zajistí objem, zároveň vlasy neslepí a dodá jim texturu. K tomu vám postačí kvalitní tužidlo. Na konec stačí vlasy lehce přelakovat nebo použít produkt pro finální úpravu, v případě vln to může být solný sprej pro podtrhnutí textury vlnek.

Určitě neuškodí ani výživný olejíček do konečků, ale pokud máte méně vlasů a trápí vás nedostatek objemu, rozhodně se nevyplatí dávat do vlasů až přílišné množství produktů, protože tím vlasy akorát zatížíte a objemu zamezíte.

Zaměřte se na mytí vlasů i následnou péči

Při vybírání vhodných produktů pro mytí vašich vlasů si vybírejte takové, které sednou vašemu typu. Klidně zvolte ty na objem, jen pamatujte, že pokud si jím umyjete vlasy a následně použijete velké množství kondicionéru, můžete úplně zkazit efekt objemu.

Místo toho použijte kondicionér ve spreji, který vlasy tolik nezatíží. Vlasy vysušte ručníkem a jen je lehce pročešte hřebenem s širokými zuby. První část foukání vlasů absolvujte v předklonu, aby se kořínky vlasů zvedly.

Jak vyzrát na mastící se ofinu?

Na to máme jednoduchý tip. Pokud spěcháte, jistě vám bude nápomocen suchý šampon a v případě, že máte více času, jednoduše umyjte pouze ofinu a vyfoukejte ji přes kulatý kartáč. Trvá to pár minut a celý účes bude vypadat fresh.

Vsaďte na doplňky

K italskému bobu se skvěle hodí doplňky, jako jsou čelenky, trendy skřipce, perlové sponky nebo šátky. Jednoduše tak celý účes pozměníte a přizpůsobíte ho události, které potřebujete. A pokud jste si zvolili delší bob, díky kterému dáte vlasy do malého culíku, můžete si zvolit efektní ozdobné gumičky. Doplňky využijete i v případě, že se vám účes okouká.

Zdroj: Whowhatwear, Vogue, Byrdie, Glamour