Milujete sladké třešně a dezerty z nich? V tom případě tady máme něco pro vás. Udělejte si vynikající, vláčný koláč clafoutis. Je to tradiční francouzský dezert, který si vás získá jednoduchou přípravou a skvělou chutí. Hodí se na rodinné oslavy nebo i jen tak k odpolední kávě. Pojďte si ho upéct s námi!
Koláč Clafoutis vznikl ve Francii v oblasti Limousin v průběhu 19. století. Je to tradiční francouzský moučník, který svou texturou připomíná tlustou palačinku. Pro jeho přípravu jsou ideální zralé nevypeckované třešně. Ty totiž dodávají koláči jemnou hořkost, což v kombinaci se šťavnatostí třešní a nasládlým těstem vytváří neodolatelnou kombinaci chutí.
Clafoutis můžete připravit 2 způsoby. Ovoce můžete naskládat do formy a poté ho přelít těstem. Druhá varianta volí opačný postup – do formy nejdříve nalijete těsto a na něj naskládáte třešně. Je jen na vás, jestli je vypeckujete nebo ne. My jsme pro náš recept zvolili odpeckované třešně.
Třešňová bublanina je lehký, vynikající dezert vonící po létu. Toto dokonalé spojení šťavnatých třešní a nadýchaného těsta hravě zvládnete připravit během chvilky a zaručeně si na něm pochutná celá rodina.
Třešňový koláč s tvarohem posypaný drobenkou vykouzlíte během chvilky. Spojení šťavnatého ovoce, tvarohu a chutné drobenky si vychutnáte nejlépe jako odpolední moučník ke kávě nebo čaji a garantujeme vám, že nezbyde ani kousek.
Zdroj: Kupi, Taste Atlas