Značky ETA, DATART a NAY pod jednou střechou! Nová éra nakupování elektra začíná

Značky ETA, DATART a NAY pod jednou střechou! Nová éra nakupování elektra začíná Kristyna Henkeova / Shutterstock.com

Český a slovenský trh s elektronikou čeká významná změna. Zlínská skupina HP TRONIC a slovenská společnost NAY získaly v těchto dnech povolení od českého Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) a slovenského Protimonopolného úradu (PMÚ) ke spojení a vytvoření společného holdingu. Toto spojení přinese na trh novou entitu s velkým inovačním potenciálem a jedinečným kombinovaným know-how.

Přečtěte si také

Cenové pecky tohoto týdne: Máslo za 34,90 Kč, olej za polovic a vepřová pečeně za 109,90 Kč

Integrace skupin HP TRONIC a NAY, provozovatelů značek jako DATART, ETA, Electro World a NAY, je odpovědí na dynamiku současného trhu, který čelí rostoucí síle online prodejců a globálních tržišť. Spojením dojde ke sjednocení prodejen v České republice pod značkou DATART a na Slovensku pod značkou NAY. Zástupci obou společností ujišťují, že avizované spojení nijak neovlivní platné smluvní závazky, včetně reklamací, které se vztahují na produkty a služby zakoupené před samotným spojením.

Nová éra nakupování elektra začíná

Spojení skupin HP TRONIC a NAY představuje významný milník na českém a slovenském trhu s elektronikou. Jak uvedl Daniel Večeřa, generální ředitel společnosti HP TRONIC, „tato událost představuje významný krok pro obě firmy a vnáší na oba trhy novou dynamiku. Vytváří subjekt s jedinečným kombinovaným know-how a bohatými zkušenostmi na retailovém trhu.“

Synergické výhody a zlepšení hodnot pro zákazníky

Nově vznikající uskupení NAY-DATART přinese synergické výhody prostřednictvím sdílení zkušeností a zvýšení efektivity provozních procesů, zejména v oblasti logistiky, infrastruktury, marketingu a nákupu zboží. Petr Zálešák, předseda představenstva společnosti NAY a.s., zdůraznil, že „toto spojení umožní posilovat strategickou pozici a lépe využívat příležitosti nejenom v kamenných prodejnách, ale i na trhu elektronického obchodování. Mnohaleté zkušenosti pomohou rozšiřovat nabídku produktů, služeb a udržovat vysoký standard péče o zákazníka.“

Sjednocení prodejen pod značkami DATART a NAY

V rámci integrace skupin HP TRONIC a NAY dojde ke sjednocení prodejen v České republice pod značkou DATART a na Slovensku pod značkou NAY. Zákazníci se tak mohou těšit na jednotnou nabídku produktů a služeb v rámci těchto značek.

Platné smluvní závazky zůstávají v platnosti

Zástupci obou společností si velmi váží svých zákazníků a chtějí je ujistit, že avizované spojení nijak neovlivní platné smluvní závazky, včetně reklamací, které se vztahují na produkty a služby zakoupené v prodejnách DATART v České republice a na Slovensku, Electro Worldu v České republice a NAY na Slovensku před samotným spojením.

Spojení skupin HP TRONIC a NAY představuje novou éru nakupování elektra na českém a slovenském trhu. Zákazníci se mohou těšit na zlepšení hodnot, širší nabídku produktů a služeb a vysoký standard péče. Toto spojení je odpovědí na dynamiku současného trhu a přinese nové příležitosti pro obě společnosti.

Podobný osud potkal prodejny Electro World

Společnost HP Tronic překvapila veřejnost svým nedávným oznámením o rebrandingu prodejen Electro World. Všechny tyto obchody se totiž v blízké době promění v prodejny Datart, které jsou již nyní zákazníkům dobře známé. Stejný osud potkal i populární e-shop Kasa.cz, jehož provoz HP Tronic ukončil a nahradil ho internetovým obchodem Datart. Tyto změny jasně ukazují směr, kterým se firma vydává - sjednocení značky a upevnění pozice Datartu na českém trhu s elektronikou.

Zdroj: HP Tronic, Kupi