Kachna v rohlíku? Nebo koprovka? Benzínky OMV rozšiřují netradiční fast food od Dorohlíku

Rohlík v papírovém obalu s náplní MOL

Benzínky v Česku i v zahraničí se v bojích o zákazníky předhánění, kdo přijde se zajímavější doplňkovou službou. Síť čerpacích stanic OMV spustila na konci roku 2023 spolupráci s Dorohlíku, což jsou tradiční česká jídla v rohlíku, a nyní tento neobvyklý koncept rozšiřuje na více poboček. A co nabízí další benzínky v Česku?

Přečtěte si také

Alkohol za volantem? V některých zemích EU ho tolerují. Zjistěte, kolik můžete mít v krvi

Dorohlíku nasytí zákazníky OMV

Prvními čerpacími stanicemi, kde řidiči mohli vyzkoušet zcela nový koncept Dorohlíku, byly na konci roku 2023 benzinky OMV v Praze na Jižní spojce a v ulici Argentinská. Nyní si řidiči dají kachnu nebo koprovku v rohlíku i na pobočkách K Barrandovu a na brněnské čerpací stanici OMV Jedovnická.

Cena se pohybuje okolo 89 korun za 80 gramů jídla. „Našim zákazníkům se dlouhodobě snažíme nabízet to nejlepší možné občerstvení, které lze v prostředí čerpacích stanic nabídnout. Dorohlíku v tomto ohledu představuje chutné a plnohodnotné teplé jídlo z kvalitních surovin, které bylo ihned po uvaření šokově zmrazeno, a obsluha čerpací stanice ho může zákazníkovi pomocí poloautomatu velmi rychle připravit,“ uvedl pro web Čerpačka Michal Janda, marketingový manažer OMV.

Fast food Dorohlíku má svou hlavní pobočku v Lazarské ulici v Praze. Za gastronomickým konceptem stojí Lukáš Nádvorník, který je spoluzakladatelem několika restaurací, a šéfkuchař Alan Pham. Do českých hot dogů plní kromě kachny se zelím nebo koprovky s vejcem také kuře na paprice, španělského ptáčka nebo hovězí stroganov.

Interiér restaurace Fresh Corner MOL

MOL láká na Fresh Corner, Orlen má Stop Cafe

OMV není jedinou sítí čerpaček, která si uvědomila, že řidiči kromě doplnění paliva do svých vozů potřebují sami doplnit energii kvalitním jídlem a pitím.

Například benzínky MOL dlouhodobě bodují se svým občerstvovací konceptem Fresh Corner, který si zakládá na výběrové kávě a čerstvých sendvičích. Před dvěma lety MOL investoval do propagace Fresh Corner s hercem Jiřím Langmajerem. Řidičům nabízí „klasické“ párky v rohlíku, ale i privátní značku brambůrků nebo energetických nápojů.

Orlen, což je rebrandovaná síť čerpacích stanic Benzina, má zase koncept Stop Cafe. Zakládá si rovněž na kvalitní kávě a čerstvých sendvičích. Místo párků v rohlíku láká na burgery.

Billa spolupracuje s OMV i Shell

Co se týče doplňkových služeb, čeští řidiči mohou už dlouho na čerpací stanici také nakoupit. Zřejmě nejvýraznější je v tomto segmentu Billa, která se spojila s Shell i OMV.

Billa Stop & Shop je „mini prodejna“ s potravinami v rámci poboček stanic Shell, což je koncept, který podle Shell funguje také v zahraničí. V roce 2023 se Billa dohodla na spolupráci rovněž s OMV, takže prodej základních potravin má i zde pod označením VIVA BILLA.

Kromě rychlého občerstvení a potravin vyžadují řidiči na benzinkách také WC, myčku, kompresor, vysavač a čím dál častěji také nabíjecí stanice, kde si můžou dobít svůj elektromobil nebo plug-in hybrid.

Zdroje: Kupi, OMV, Čerpačka, Shell, OMV