Co překvapivého Češi našli v potravinách? Někdy šlo už opravdu o zdraví, jindy se poštestilo

Bedna pomerančů, z nichž jeden je plesnivý Kupi.cz

Nákup potravin se může stát dobrodružstvím, při kterém nikdy nevíte, co vás čeká. Oslovili jsme naše čtenáře s otázkou, jaké překvapivé nálezy se jim podařilo objevit v zakoupených potravinách. Jejich odpovědi sahají od znepokojivých a zdraví nebezpečných případů až po nečekané dárky, které jim vykouzlily úsměv na tváři. Pojďme se společně podívat na některé z nejzajímavějších příběhů a zkušeností našich čtenářů.

Přečtěte si také

Křupavé cuketové trojhránky se sýrem: Dokonalá večeře i rychlovka pro návštěvy, kterou zvládnete do 10 minut

Na otázku, co nečekaného jste si donesli z obchodu nebo jste našli v koupeném zboží, jsme se vás ptali na našem Facebooku. Někdo byl po příchodu domů nadšen, jiný zděšen. Přečtěte si o některých těchto překvapeních sami a pokud máte podobnou zkušenost, neváhejte se s námi podělit v diskuzi pod článkem.

Plíseň, kam se podíváš

Že v obchodě občas najdete něco s plísní, je běžné. Zkrátka se to v takovém množství sortimentu stane a ne vždy se to dá uhlídat. Na ovoci a zelenině to často vidíte na první pohled a můžete se tomu vyhnout, ale na produktech, které jsou zabalené, většinou nemáte šanci plíseň objevit. Rozhodně nepříjemným překvapením tak byla právě plíseň v jogurtech, na masu nebo dokonce na sýrech či šunkách, což byla jedna z nejčastějších odpovědí.

Pozůstatky z výroby

V tlačence, zdá se, člověk může najít nejrůznější věci. Třeba zub, u kterého si nikdy nemůžete být jisti, komu patřil. Nebo oko, které na jednu komentující údajně doslova koukalo z hovězí konzervy. Čtenářka Elissi na naši otázku odpověděla jasně: „Jo před hodně lety chleba a v něm šroub. Fuj, ten pocit mezi zuby byl hrozný.

Mrtvá zvířata

Zvířata v jídle jsou dle vašich slov možná to nejodpornější, co tam můžete najít. Jedna uživatelka mohla po otevření vyhodit celou tlačenku, protože tam našla zapečeného potkana. Asi každý zažil situaci, kdy v kuchyni otevřel balíček s potravinou a vykoukli na něj moli. I to se může stát v obchodě a vy si poté domů odnesete nejen dobrotu, ale i nové nevítané kamarády.

Teď něco pro silnější žaludky. Paní Alena našla v třílitrové láhvi s okurkami vrabce. Toho by tam čekal opravdu málokdo.

Nebezpečné předměty

Někdy jde však rovnou o zdraví, třeba když najdete kus ocelového kartáče v rohlíku. Obzvlášť, když právě rohlík je první věc, kterou dáváte svému dítěti v obchodě, aby se zabavilo. Někdy se zkrátka do pečení připlete něco, co tam nemá co dělat. Například kusy plastu, se kterými dnes bojujeme na celém světě, se mohou dostat do připraveného jídla, třeba do pomazánky. Je libo pochoutku s příchutí plastu? V komentářích se objevovaly i potraviny, které, jak zákazníci zjistili až doma, byly napůl snězené. Jako například Nutella od čtenářky paní Třískové.

Maminku Anetu nepříjemně překvapila kulička alobalu v dětském příkrmu, na kterou přišla tak, že její mikrovlnná trouba začala jiskřit. Komentující Denny zase vyndala přímo z úst kus skla, který byl v bagetě. Nepříjemná a nebezpečná zkušenost.

Plastová lahev na talíři Jirsak / Shutterstock.com

Dárky, které potěší

Představte si, že si koupíte vajíčka. A v každém jednom vajíčku jsou dva žloutky. To je příjemné překvapení, které se opravdu stalo. Ještě větší radost by vám možná udělaly peníze. To štěstí měla právě komentující Marička, která se pochlubila, že opravdu v pytlíku s bonbony našla sto korun.

Zdroj: Kupi, Facebook Kupi