Letním nehtovým trendům budou vévodit pastelky: Zahalte nehty do zelené či máslově žluté

Nehtařka se zákaznicí vybírají vhodnou barvu laku na nehty PR Image Factory /Shutterstock.com

Léto je za rohem a tomu je třeba přizpůsobit i nehtovou manikúru. Pokud přemýšlíte, co zvolit, inspirujte se letními trendy, se kterými rozhodně nešlápnete vedle. Radost budou mít milovníci barev, elegance i klasické červené.

Přečtěte si také

Snídaně jako z francouzské pekárny jen ze 2 surovin: Nadýchané pletence vás dostanou svou jednoduchostí

Toto léto se ponese v barevných akcentech, minimálně na nehtech. Udělali jsme průzkum mezi nehtovými designéry i celebritami a víme, co se letos bude nosit. Inspirujte se vyberte si pro své nehty to pravé!

Klasická červená sázka na jistotu

Na začátku zůstaneme při zemi a prozradíme vám, že ani letos neuděláte chybu s červenou barvou. Nuda? Rozhodně ne. Je to sázka na jistotu a je už na vás, jestli si vyberete jahodou, cihlovou nebo tmavě třešňovou červenou. Možná by vás mohla přesvědčit teorie červených nehtů, která říká, že červené nehty vzbuzují pozornost mužů více než jiné barvy.

Hit jménem aura nails

Nehtový odborník Juli Russell řekl pro magazín Glamour: „Aura nails jsou vycházející hvězdou této sezóny a zářit budou i během léta.” Vaším úkolem je vybrat si dvě barvy, které se budou prolínat a vytvářet postupný přechod. Tyto nehty nedoporučujeme dělat doma, pokud nejste ostřílení manikéři, udělat totiž dokonalý přirozený přechod zvládnou jen profíci.

Tmavě červené nehty Nataliia Melnychuk / Shutterstock.com

Zelená: Čím zářivější, tím lepší

Zelené akcenty jsou v nehtovém světě v kurzu už dlouho. Tentokrát to není olivová ani smrková, ale zářivá zelená, která by pro někoho možná mohla působit divoce a extrémně, ale k letošnímu létu se opravdu hodí. Odvažte se a zvolte tentokrát třeba limetkovou. Že je trendy, dokazuje i fakt, že si ji na nehty dávají celebrity jako Hailey Bieber nebo zpěvačka Ella Mai. Nezapomeňte, že se nemusí jednat o celistvou zelenou, klidně můžete zvolit jen pár prvků v této barvě.

Poloprůhledné nehty pro jemný a elegantní vzhled

Barvy nechme za sebou a připomeňme si, že i nenápadnými nehty zabodujete. Ať si je vyberete proto, že nemáte rádi barvy, nebo si je kvůli práci nemůžete dovolit, nadčasový a čistý design bude působit velmi elegantně a jemně. Sluší zejména kratším nehtům, u kterých je zkrácená bílá část samotného nehtu. Pokud máte nehty dlouhé, poproste svoji manikérku, ať vám konce nehtů udělá více světlejší. Velmi důležitý zde bude přirozený přechod.

Jasně zelené nehty Kozlik / Shutterstock.com

Barevné variace francouzské klasiky

Tento nehtový trend v sobě skrývá francouzský design s výraznými pastelovými barvami. Jak název napovídá, má připomínat barevné lesklé želé. Dle odborníků bude letos tento design velmi oblíbený a nositelný. Oblíbí si ho i ti, kteří si nemohou dovolit žádnou extravaganci nebo ji zkrátka nemusí.

Máslově žlutá pro všechny příležitosti

Zatímco zelené nehty budou trendy ve svítivých neonových odstínech inspirovanými limetkami, se žlutou to bude přesně naopak. Na vrcholu bude krémový máslový odstín žluté, který si zamilovala i Selena Gomez. Něco mezi kanárkovou a béžovou – to je přesně ten odstín, který se hodí do práce, na pláž, ale i na červený koberec či do baru.

Něžná baby blue

Modrá v miminkovském odstínu je další barvou, se kterou to letos vyhrajete. Nádherně se kombinuje a působí něžně a žensky. Pokud by to na vás byla nuda, neváhejte ji zvolit jako podklad a následně si na nehty nechat namalovat bílou barvou třeba kytičky. Zkuste to na prsteníčky, bude to působit decentně a vkusně.

Zdroje: Harpersbazaar, Glamour, Vogue