Billa spouští 10. ročník oblíbené akce Nalepte si svou slevu. Lidl nabízí hotová jídla z lokálních surovin do stovky

Žena vykládající potraviny z nákupního vozíku na pokladní pás Photobac / Shutterstock.com

Supermarkety v posledních letech čelí výzvám v podobě rostoucí konkurence a měnících se nákupních zvyklostí zákazníků. Aby obstály v tomto náročném prostředí, přicházejí s různými inovacemi, které mají za cíl zpříjemnit nakupování a přilákat více zákazníků. Pojďme se podívat na některé zajímavé novinky, které pro nás přední řetězce jako Billa, Lidl nebo Globus připravily. Zákazníci mohou využívat personalizované slevy, ochutnat restaurační speciality za lidovou cenu nebo přispět na charitu pouhým nákupem tašky.

Přečtěte si také

Za socíku jely ve velkém! Punčák, rakvička a další retro zákusky, na které nostalgicky vzpomínáme

Billa sází na personalizované slevy a věrnostní program

Billa dlouhodobě nabízí zákazníkům různé možnosti, jak ušetřit. Vedle tradičních letákových slev je to hlavně oblíbená akce „Nalepte si svou slevu“, která se letos koná již podesáté. Princip je jednoduchý – zákazníci dostanou kartu se samolepkami a sami si vyberou dva neakční produkty, na které chtějí uplatnit 20% slevu. Od roku 2022 díky této akci nakupující v Bille ušetřili už přes 80 milionů korun, nejčastěji na základních potravinách jako banány, brambory, máslo či vejce.

Další výhody přináší věrnostní Billa Klub. Za nasbírané body z nákupů mohou zákazníci získat 5% slevu na celý nákup, vybrané produkty zdarma nebo speciální narozeninovou slevu 10 %. Billa se tak snaží nejen přilákat nové zákazníky na atraktivní akce, ale hlavně si budovat loajalitu u těch stávajících. Personalizované nabídky a odměny za věrnost jsou cestou, jak si udržet přízeň nakupujících i v silné konkurenci.

Filip Sajler ukazuje hotové jídlo restaurační kvality Lidl

Lidl nabízí hotová jídla restaurační kvality za lidovou cenu

Lidl přišel s přelomovou novinkou v oblasti čerstvých hotových jídel. V jejich nabídce nyní najdeme přes 20 pokrmů z kvalitních lokálních surovin bez konzervantů, které mají parametry restaurační kuchyně, ale cenu pod 100 Kč za porci. Sortiment zahrnuje klasiku z české kuchyně jako svíčkovou nebo ovocné knedlíky, ale i asijské speciality nebo veganské pokrmy.

Všechna jídla prošla šetrnou technologií cook & chill, která zachovává čerstvost a chuť pokrmů. Na vývoji receptur se podílel šéfkuchař Filip Sajler a jeho tým z vyhlášeného Cibule Bistro. Lidl tak reaguje na rostoucí poptávku po kvalitním a zdravém stravování bez kompromisů v chuti. Hotová jídla z Lidlu mají ambici stát se plnohodnotnou alternativou domácího vaření pro zákazníky s nedostatkem času.

Dvě ležící tašky Globus naplněné potravinami Globus

Globus pomáhá handicapovaným a přírodě prodejem ekologických tašek

Globus se dlouhodobě angažuje v podpoře lidí s handicapem skrze projekt Konto Bariéry. Nyní přišel s ekologickou taškou, z jejíž prodejní ceny putuje 1 Kč právě na tento účel. Taška je vyrobena z 80–85 % recyklovaného materiálu a stojí 8,90 Kč. Zákazníci tak mohou spojit příjemné s užitečným – odnést si nákup v udržitelném obalu a zároveň přispět na dobrou věc.

Nejde o první společný počin Globusu a Konta Bariéry. Jejich spolupráce trvá nepřetržitě už od roku 2002 a za tu dobu se prodejem různých eko tašek a sáčků podařilo vybrat úctyhodných 36 milionů Kč. Tyto prostředky byly využity například na nákup velkoprostorových vozů pro přepravu handicapovaných za lékařskou péčí, na rehabilitace apod. Globus tak dává jasně najevo svou společenskou odpovědnost a zapojení do komunitního života.

Zdroje: Billa, Globus, Lidl