Po Birellu přichází s funkčním nealkem i Staropramen, na trh uvádí Cool+ s kofeinem či vitamíny

Žena otevírá plechovku s pivem New Africa / Shutterstock.com

Ochucená piva jsou u Čechů oblíbeným letním osvěžením. Na trhu je dnes možné vybírat z nejrůznějších příchutí, které v poslední době doplňují tzv. funkční mixy. Ty kromě kombinace nealkoholického piva a ovocné šťávy nabízí pořádnou porci vitamínů, minerálů nebo kofeinu navíc. Nedávno taková nealko piva představil Birell, nyní s nimi přichází i Cool od Staropramenu. V čem jsou funkční pivní mixy speciální, v jakých příchutích jsou dostupné a kolik stojí?

Přečtěte si také

Rychlá mangová zmrzlina jen ze 3 surovin: Garantujeme, že žádná jiná už vám tak chutnat nebude

„Vyždímej den naplno“

Pivovar Staropramen představil novou éru svého ochuceného nealkoholického piva. Pod názvem Cool+ a heslem „Vyždímej den naplno“ uvedl na trh dvě novinky, kterými reaguje na měnící se preference a životní styl konzumentů. Cílí na zákazníky všech věkových kategorií, kteří jsou aktivní, cestují a dbají na zdravý životní styl. A v souvislosti s tím mají mnohem vyšší nároky na funkční zdroje osvěžení, které kromě chuti a pivní tradice přináší i benefity navíc. Třeba vitamíny a minerály nebo povzbuzující kofein.

Vyždímej den naplno Staropramen

Pouhé ovocné nealko už nestačí

Právě nealkoholická ochucená piva jsou podle Staropramenu tahákem, který volí čím dál více spotřebitelů. A nyní se favority stávají jejich funkční varianty.

„Pivní mixy vznikly původně jako kombinace ovocné složky a piva s nízkým obsahem alkoholu okolo 2 %. Dnes však téměř všechny pivní mixy, které se u nás konzumují, připadají na jejich nealkoholické varianty, které se na trhu objevily o pár let později,“ uvedla v tiskové zprávě Kristina Odstrčilová, manažerka značky COOL ze společnosti Pivovary Staropramen, a dodala: „COOL+ pivní mixy posouvá zase o krok dál. Věříme, že se bude těšit stejné oblibě jako jeho předchůdci.“

Plus energie a vitalita

Novinka od Staropramenu je dostupná ve dvou variantách. Tou první je červená plechovka nealko piva Cool+ Energy s příchutí červeného pomeranče a grepu obohaceného o extrakt z guarany, kofein a vitamín B5. Druhou je oranžová plechovka Cool+ Vitality s tropickou příchutí manga, ananasu a pomeranče, doplněná o extrakt z ženšenu, antioxidanty a vitamíny B5, B6 a C.

Nové pivní mixy Cool+ se v obchodech prodávají za cenu kolem 25,90 Kč / 500 ml, ve slevě je koupíte od 18,90 Kč za plechovku.

Mladí lidé si připíjejí, každý drží plechovku Lomb / Shutterstock.com

Další povzbuzení a vitamíny z plechovek

Funkční ovocná nealka u nás jako první představil letos na jaře pivovar Bernard. Nová řada Birell Aktiv zahrnuje jak variantu s kofeinem a vitamínem B6 (v příchutích Pomelo & Grep, Borůvka & Acai a Citrus mix & Guarana), tak variantu se sníženým obsahem cukru (v příchutích Mango & Citron a Limetka & Citron). Všechny se běžně prodávají za cenu kolem 24,90 Kč, v akci je stejně jako Cool+ pořídíte levněji od 18,90 Kč.

A pokud na ovocná nealko piva moc nejste, ale oceníte během dne osvěžující zdroj kofeinu či vitamínů a minerálů z plechovky, pak pro vás máme pár dalších tipů. Oblíbené jsou například citrusové kávové limonády Mazagrande od Tchiba.

Případně vyzkoušejte funkční minerálky. Značka Korunní je představila ve třech variantách (330 ml): S kofeinem, železem nebo vitamínem D3. Podobně nabízí ochucené minerálky Mattoni Imuno (500 ml), jsou obohacené o zinek a vitamíny B6, D3 nebo B12 či A. Nebo Magnesia, která je prodává v PET lahvích (700 ml) v příchutích Boost, Antistress a Focus.

Zdroje: Kupi, tisková zpráva společnosti Pivovary Staropramen