Makro otevírá s aliancí Můj obchod nonstop otevřené prodejny. Podobné změny přinesla i konkurence

Nonstop prodejna společnosti Makro otevřená ve spolupráci s aliancí Můj obchod Makro ČR / se svolením

Nakupování sedm dní v týdnů, dvacet čtyři hodin denně, a to bez omezení. Pro některé zákazníky splněný sen a o starost méně. Někdo totiž v běžnou pracovní dobu nakupovat nestíhá a právě na takové zákazníky společnost Makro myslí. Systém funguje díky spolupráci s mobilní aplikací od ČSOB, která umožňuje vstup do prodejny pomocí dočasného QR kódu, vygenerovaného na základě bankovní identity uložené v chytrém telefonu.

Přečtěte si také

Oblíbený Pribináček slaví neuvěřitelných 70 let! Jaká je jeho historie?

Nonstop prodejny se vrací do módy

Společnost Makro ČR v rámci svého projektu Můj obchod rozšiřuje koncept obchodů, které umožňují nákupy 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. První taková prodejna byla zavedena v polovině minulého roku a již několik měsíců funguje v Bystré na Frýdecko-Místecku. Druhá prodejna byla otevřena v pátek 26. dubna v obci Krpy na Mělnicku a setkala se s úspěchem. Dle vyjádření společnosti Makro tuto možnost využívají lidé i z přilehlých vesnic, kteří chodí na noční a odpolední směny, a nemají tak možnost nakupovat v běžnou pracovní dobu.

Stačí mít aplikaci a identitu v telefonu

„Zavření lokální prodejny ve vesnici často znamená ztrátu jediného místa, kde mohou místní obyvatelé nakupovat potraviny bez nutnosti dojíždět jinam. Ve společnosti Makro ČR věříme, že pokud takové prodejny dokážou nabídnout zákazníkům přidanou hodnotu, mohou být velmi úspěšné. To potvrzuje i naše první prodejna v Bystré, která již funguje a prosperuje,“ řekl pro Kupi tiskový mluvčí Makro Martin Čivrný.

Celý systém funguje díky spolupráci s mobilní aplikací DoKapsy od ČSOB, která umožňuje vstup do samoobsluhy pomocí dočasného QR kódu, vygenerovaného na základě bankovní identity uložené v chytrém telefonu. Zajímavostí je, že pro použití této služby není potřeba mít účet u ČSOB a může ji využít každý majitel chytrého telefonu.

I konkurence nabízí automatizované prodejny

Jak jsme před nedávnou dobou informovali, pro nonstop prodejnu se rozhodla i konkurenční společnost COOP. Ta na letišti Leoše Janáčka v Ostravě otevřela prodejnu, kde běžného prodavače nenajdete. Jedinou podmínkou, abyste mohli v takové prodejně nakupovat, je mít k dispozici chytrý mobilní telefon a bankovní identitu.

Plně automatizovaná prodejna COOP na letišti Leoše Janáčka v Ostravě COOP / se svolením

Pomocí totožné mobilní aplikace DoKapsy se tak do prodejny dostanete, kdykoliv budete potřebovat. „Koncept automatického provozu se úspěšně prosazuje na řadě míst. Nabízí totiž kombinaci vysokého komfortu pro zákazníky s nižšími náklady na personál. Využití této technologie v rámci dopravního uzlu, kde si lidé často potřebují nakoupit třeba v noci a kde je zájem zákazníků mnohdy nárazový, dává perfektní smysl,“ prozradil pro Kupi Ivo Čižmár, který zastupuje COOP po stránce PR:

Zdroje: Kupi, Makro, COOP