Žebírka jsou v posledních letech stále více populární. Můžete je připravit na různé způsoby – buď jen posypat kořením, nebo potřít omáčkou. Třeba v Americe patří žebírka mezi legendární jídlo, které nesmí chybět na žádné grilovačce. Chcete vědět, jaký je nejlepší recept na žebírka? Přece žebra Memphis! Připravíme si je podle Zdeňka Pohlreicha, který s nimi uspěl dokonce i v Americe.
Memphis žebírka jsou klasickou ukázkou tzv. memphiského grilovacího stylu. Pro něj jsou typická právě grilovaná žebra, která se připravují dvojím způsobem – „na sucho“ a „na mokro“. Suchý způsob spočívá v použití kořenicích směsí, kdežto žebra na mokro se potírají omáčkou – tak se připravují i žebírka Memphis.
Memphiský grilovací styl má své kořeny na začátku 20. století, kdy se v memphiských barech podávala k obědu uzená žebírka. Jelikož byl Memphis v té době jedním z ekonomických center USA, lákal spoustu přistěhovalců. Hlavně díky nim se v Memphisu rozjel bohatý noční život, pro který se staly charakteristickými pouliční stánky s grilovaný žebry.
Grilovaná vepřová krkovice je velmi jednoduché a oblíbené jídlo, které si zaručeně zamilujete. Její příprava je navíc snadná a rychlá, ideální tedy jako letní oběd nebo večeře.
Co si takhle večer pustit nějaký film s podobnou atmosférou (třeba muzikál Memphis ověnčený řadou cen) a k němu si připravit stylové občerstvení? Že nevíte, jak na to? Nezoufejte, poradíme vám. Každý správný recept začíná výčtem potřebných surovin. Ty námi uvedené vystačí na čtyři porce báječného pokrmu, který voní po amerických dějinách a tradicích.
Co potřebujete na omáčku?
Zdroj: Taková normální kuchařka Zdeňka Pohlreicha, Kupi