Víkend je před námi a opět přemýšlíte, co v sobotu a neděli uvařit? Pokud nechcete v kuchyni strávit celé dopoledne, máme pro vás několik tipů na rychlý oběd, který budete mít za hodinu hotový. A místo zdlouhavého vaření můžete raději vyrazit na výlet. Tak pojďme na to, ať stihnete i nakoupit!
I polévku jsme vybrali tak, aby vám nezabrala moc času. Budete ji mít hotovou za 15 minut! Máme na mysli květákovou polévku. Všechny suroviny v podstatě hodíte do hrnce, zalijete vývarem a za pár minut všechno rozmixujete. Můžete podávat klidně i s opečenými krutonky. Chutná výborně – máme ji vyzkoušenou.
Klasická květáková polévka se doma nikdy neztratí. Jde o rychlý a levný recept, kterým se zavděčíte celé rodině. Navíc obsahuje spoustu vitamínů a minimum kalorií, protože je bez smetany. Tak pojďme na to!
Pokud si víkendový oběd neumíte představit bez masa, máme pro vás několik rychlých receptů. Milovníkům vepřového doporučíme srbské rizoto s mletým masem nebo luxusní vepřovou kotletu s netradiční remuládou.
Ve výběru nechybí ani oblíbená indická kuchyně. Vybrali jsme pro vás kuřecí kousky po indicku, kterým dodá excelentní chuť vyvážená kombinace koření.
A na závěr něco „lehčího“ – extra rychlé špagety se zakysanou smetanou. Možná se vám to zdá jako trochu netradiční kombinace, ale omáčka ze zakysané smetany, ochucená česnekem, je naprostá pecka!
Vepřová kotleta s kedlubnovou remuládou je výtečným tipem na nevšední oběd. Vyzkoušejte tento zajímavý, chutný recept. Stačí jen namarinovat kotlety do láku a pak je ogrilovat.
Kuřecí kousky po indicku jsou krásně šťavnaté, voňavé a jistě potěší všechny milovníky exotické kuchyně. Použitý koriandr dodá tomuto jídlu vynikající nádech, nemusíte s ním při vaření tedy vůbec šetřit. Jsme přesvědčeni o tom, že si tento recept zamilujete.
Srbské rizoto, někdy také džuveč, má s klasickým italským rizotem společného jen velmi málo. Tento pokrm pocházející pravděpodobně z Turecka kombinuje maso, hrášek, papriku a další zeleninu s rýží. Příprava rizota je velmi snadná a podává se s nakládanou okurkou posypané strouhaným sýrem.
Rádi byste si o víkendu upekli i nějaký moučník? I ten zvládnete upéct do hodiny. Vybrali jsme osvěžující buchtu s originálním názvem – Orgasmus. Recept na moučník najde zde. Tak ji zkuste!
Zdroj: Kupi