Víkend je ideální čas na pečení, ale kdo by chtěl trávit celý den v kuchyni? Připravili jsme pro vás 15 skvělých receptů na moučníky, které upečete za hodinu! Od tradičních bábovek přes buchty na plech až po muffiny – vyberte si svůj oblíbený a užijte si sladké chvíle s kávou. Tak pojďme na to!
Bábovky patří mezi naše tradiční moučníky. Kdo by ji neměl spojenou s návštěvou u babičky! Mramorová bábovka je klasika, ale s tvarohem je to zase o něco vyšší level. Svěží chutí vás dostane i ta citronová. Pokud chcete něco víc „exotičtějšího“, upečte si kokosovou bábovku.
Zbylo vám v mrazáku nějaké ovoce z léta? Dejte ho do bublaniny. A nezapomeňte na drobenku. U nás platí, že čím více, tím lépe. Pokud chcete něco víc svátečního, tak jasnou volbou jsou hraběnčiny řezy. Nadýchaný moučník s jablky a bílkovým sněhem si jednoduše zamilujete.
Ale máme toho mnohem víc. Mrkněte!
Bublanina je jeden z nejznámějších českých moučníků a stálice v kuchařkách všech našich babiček. Její příprava je snadná a rychlá, navíc do ní můžete dát jakékoli sezónní ovoce, které máte zrovna po ruce.
Ořechová buchta je ideální tip na víkendové pečení. Skvěle se k ní hodí čokoládová poleva, která jí dá správný šmrnc. Příprava ořechové buchty je jednoduchá a zvládne ji každý. A když ji dozdobíte nasekanými ořechy, bude vypadat (a chutnat) neodolatelně.
Tato rychlá hrnková buchta s tvarohem vás zaručeně dostane. Je úžasně vláčná, chutná po kakau a tvarohu a připravenou ji budete mít během chvilky – stačí vám jen hrnek a pár surovin. Upečte si ji třeba k víkendovému posezení u kávy.
Upečte si českou klasiku, která skvěle chutná! Prošívaná deka je jednoduchá na přípravu a díky tvarohu je v ní také pořádná porce bílkovin. Tvorba prošívaného vzoru je snadná a můžete při ní naplno využít svou kreativitu. Po tomhle vláčném a nadýchaném moučníku se jenom zapráší.
Hraběnčiny řezy patří k nejoblíbenějším českým moučníkům, neboť díky nadýchanému sněhu se obyčejný jablkový koláč rázem promění na sváteční dezert, který si zamiluje naprosto každý. Příprava je navíc velmi jednoduchá, vhodná i pro naprosté začátečníky.
Vyzkoušejte také koláče. Jejich příprava není nijak složitá. Můžete do nich dát jakékoliv ovoce, záleží jen na vaší chuti. My tentokrát vsadili na jablka a švestky. Vybrali jsme i jeden svátečnější recept – jablečný koláč v lineckém těstě. Je to naprostá bomba!
Tento švestkový koláč je tak jednoduchý, že jej můžete upéct společně s dětmi, ty starší jej určitě zvládnou připravit i samy. Jeho příprava vám nezabere víc než pět minut. Do koláče můžete také využít jakékoliv ovoce, které doma najdete. Tuto sladkou dobrotu děti doslova milují a věřte, že se po něm doma jen zapráší.
Jablečný koláč s třeným tvarohem pečený v lineckém těstě je krásně voňavý a výtečně chutná. Jeho příprava je navíc snazší, než by se na první pohled mohlo zdát. Připravte si jej jako víkendový dezert, budete příjemně překvapeni.
Kakaový koláč s jablky je vynikající, vláčný, plný samých dobrých, zdravých surovin a rozhodně ne nudný. Kromě jablek v něm najdete mrkev, banány nebo ovesné vločky. Navíc neobsahuje klasickou mouku, je tedy vhodný i pro všechny s intolerancí lepku.
Muffiny jsou velmi oblíbeným moučníkem, a to i u dětí. Můžete si je upéct v nejrůznějších variantách. Na tento víkend jsme pro vás vybrali naše nejoblíbenější recepty na muffiny. Které vyhrají u vás?
Borůvkové muffiny ze zakysané smetany jsou velmi jemné, vláčné a takřka se rozplývají na jazyku. Díky obsahu špaldové mouky jsou plné vlákniny, bílkovin, vitamínů a minerálů. Příprava je velmi jednoduchá a hotové budou během chvilky.
Čokoládové muffiny ze špaldové mouky a jogurtu si 100% zamilujete. Jsou krásně vláčné a nadýchané, plné čokoládových peciček, do kterých bude vyloženě radost se zakousnout. Příprava je navíc velmi rychlá a snadná, s klidem do ní tedy můžete zapojit i děti.
Vanilkové muffiny ve tvaru stromečků vás ohromí nejen svou dokonalou chutí, ale také ozdobí vánoční stůl. S tímto receptem jistě potěšíte malé i velké mlsouny.
Jsou rychlé, jednoduché a ještě k tomu chutné. Banánové muffiny se hodí prostě pro jakoukoliv příležitost. A navíc je to skvělá možnost, jak zužitkovat zapomenuté banány na dně košíku s ovocem.
Nejvděčnější buchta, kterou kdy uděláte je perník. Nadýchaný a přitom vláčný moučník upečete na nekonečno způsobů. Přidejte čokoládovou polevu, kokos nebo třeba zakysanou smetanu a máte dokonalý dezert k odpolední kávě. Navíc do něj skvěle využijete sezónní ovoce jako jablka a dokonce i zeleninu jako cuketa.
Nadýchaný perník s čokoládou je super zdravý díky obsahu celozrnné mouky a minima třtinového cukru. Také je neskutečně vláčný a chutný.
Vyzkoušejte si podle našeho videoreceptu připravit domácí perník z exotického ovoce kaki, který voní po skořici a vanilce. Je příjemně nadýchaný a vláčný. Jsme přesvědčeni o tom, že si na něm výtečně pochutnáte a rádi se k němu budete vracet.
Perník se zakysanou smetanou je lahodný a rychlý moučník, který překvapí vaše chuťové buňky. Spojení voňavého perníkového těsta a svěží smetanové polevy vytváří dokonalou harmonii chutí. Příprava je velmi jednoduchá a zvládne ji opravdu každý. Pusťte se do pečení a potěšte sebe i své blízké tímto nevšedním dezertem.
Zdroj: Kupi.cz