Restovaná hlíva ústřičná s nivou a rajčaty je dokonalé jídlo pro milovníky hub. Tento recept spojuje svěží chuť hlívy s křehkými rajčaty a lahodnou nivou, která přidává jemný sýrový zážitek. Restované houby se připravují na pánvi s bylinkami a cibulí, což jim dodává bohatou aromatickou vůni. Rajčata přidávají do jídla svěžest. Tato kombinace vytváří lahodnou a vyváženou chuťovou symfonii, která osloví nejen houbové nadšence, ale i ty, kteří rádi objevují nové a chutné pokrmy.
Co budete potřebovat?
- 1 cibuli
- 8 cherry rajčat
- 30 g sýru niva
- 200 g hlívy ústřičné
- 10 lístků plocholisté petržele
- 4 lžíce rostlinného oleje
- Sůl a pepř
Kupi.cz
Jak na to?
- Rozkrojíme rajčata na čtvrtiny.
- Nakrájíme nivu na menší kousky.
- Očistíme hlívu a natrháme ji na nudličky o tloušťce 1 cm.
- Petržel nakrájíme nahrubo.
- V pánvi rozpálíme olej a přidáme hlívu. Rychle restujeme hlívu po dobu 1 minuty.
- Přidáme nakrájená rajčata a promícháme.
- Přidáme nivu, krátce promícháme a okamžitě sundáme z ohně.
- Podle chuti osolíme, opepříme a znovu promícháme.
- Nakonec posypeme nakrájenou petrželí a podáváme na opečené topince potřené česnekem.
Zdroj: Kupi