Svátek sv. Martina je potřeba oslavit se vším všudy. Dopřejte si k němu to nejlepší pečené husí stehno s knedlíkem a podomácku připraveným cibulovým zelím. Nevíte, jak upéct husu nebo nachystat zelí? Poradíme vám ten nejlepší recept.
Konfitování je francouzská metoda pečení, kdy se maso pomalu peče ve vlastním tuku při nízké teplotě. Díky tomu zůstane maso šťavnaté a měkké, a navíc má skvělou chuť. Pro přípravu husy na svatého Martina je konfitování skvělá volba, jak dosáhnout křupavé kůrky a lahodného masa. Takto připravená husa je považována za jednu z nejlepších, protože tato metoda opravdu zvýrazní její chuť a vůni.
Svatomartinská husa s karamelizovanou cibulí patří mezi dokonalé pochoutky. Pokud budete péct husu při nízké teplotě co nejdéle, bude po upečení krásně šťavnatá a maso půjde lehce od kosti. Nejčastěji je husa servírována s bramborovým knedlíkem nebo bramborovými šiškami.
Husu podáváme na cibulovém zelíčku s knedlíky a zalijeme trochou oleje z pekáče.
Tip: Olej z pekáčku, kde jsme pekli husy, se dá použít několikrát, takže se neděste, že ho na dvě porce spotřebujete tolik. Jednoduše olej slijeme a přecedíme přes jemné sítko do nádoby. Dá se použít na příští pečení nebo smažení.
Zdroj: autorský recept a video Kupi