Tvarohové těsto bez kynutí: Recept na domácí knedlíky plněné švestkami

Touží vaše chuťové pohárky po sladké tečce, ale už nemůžete ani vidět čokoládu nebo karamel? Vraťte se ke kořenům s českou klasikou! Objevte v našem článku recept na báječně snadné a lahodné švestkové knedlíky bez kynutí. Jejich příprava je hračka a vystačíte si jen s hrstkou surovin. Nechte se zlákat nostalgickou chutí, která nikdy nezklame!

Přečtěte si také

Má se syrové maso před vařením omývat vodou?

Tvarohové knedlíky plněné švestkami – recept

Ingredience:

  • 1 lžíce másla
  • 1 špetka soli
  • 2 vejce
  • 50 g moučkového cukru
  • 250 g hrubé mouky
  • 250 g měkkého tvarohu
  • vypeckované švestky
Švestkové knedlíky se zakysanou smetanou Kupi

Postup přípravy:

  1. Ve větší míse smíchejte mouku se špetkou soli. Přidejte vejce, moučkový cukr a roztopené máslo s tvarohem. Vše zpracujte do těsta.
  2. Těsto dejte na vál a vytvořte z něj dlouhý válec, který naporcujte na menší kousky.
  3. Každý bochánek rozválejte nebo prsty zpracujte do placky. Na těsto pokládejte vypeckované švestky a zabalte do knedlíčků.
  4. Knedlíky vařte v horké vodě, dokud nevyplavou.
  5. Podávejte se zakysanou smetanou nebo tvarohem. Na závěr posypte moučkovým cukrem a polijte roztopeným máslem.
Jahodové knedlíky bez kynutí
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Střední

Jahodové knedlíky bez kynutí

Jahody jsou dostupné celoročně, a tak pokud milujete sladká jídla, určitě vyzkoušejte naše jahodové knedlíky z tvarohového těsta, po kterých se jen zapráší!

Jahodové knedlíky bez kynutí
Ovocné kynuté knedlíky podle Josefa Maršálka
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný

Ovocné kynuté knedlíky podle Josefa Maršálka

Určitě se shodneme na tom, že Česko je zemí knedlíků. Ať už mluvíme o těch houskových, bramborových, chlupatých nebo karlovarských. Mezi naprostou klasiku patří i kynuté ovocné knedlíky. Ty nikde jinde ve světě nenajdete. Dokonce byly svého času považované i za naše národní jídlo! Tak si je pojďte s námi udělat podle receptu Josefa Maršálka!

Ovocné kynuté knedlíky podle Josefa Maršálka

Čím dalším můžete naplnit knedlíky?

Při přípravě tvarohových knedlíků se nemusíte držet pouze švestek. Především během léta se vyplatí sáhnout po sezónním ovoci, jako jsou jahody, třešně, borůvky či meruňky. Nejlépe budou knedlíky chutnat s čerstvým ovocem, ale pokud je zrovna například kvůli sezóně o ovoce nouze, není nic špatného na tom použít ovoce mražené nebo kompotované. U toho kompotovaného si jen dejte pozor na to, abyste ho nechali dostatečně okapat. Poté ho lehce obalte v hrubé mouce, usnadní vám to práci.

Zdroj: Kupi