Touží vaše chuťové pohárky po sladké tečce, ale už nemůžete ani vidět čokoládu nebo karamel? Vraťte se ke kořenům s českou klasikou! Objevte v našem článku recept na báječně snadné a lahodné švestkové knedlíky bez kynutí. Jejich příprava je hračka a vystačíte si jen s hrstkou surovin. Nechte se zlákat nostalgickou chutí, která nikdy nezklame!
Jahody jsou dostupné celoročně, a tak pokud milujete sladká jídla, určitě vyzkoušejte naše jahodové knedlíky z tvarohového těsta, po kterých se jen zapráší!
Určitě se shodneme na tom, že Česko je zemí knedlíků. Ať už mluvíme o těch houskových, bramborových, chlupatých nebo karlovarských. Mezi naprostou klasiku patří i kynuté ovocné knedlíky. Ty nikde jinde ve světě nenajdete. Dokonce byly svého času považované i za naše národní jídlo! Tak si je pojďte s námi udělat podle receptu Josefa Maršálka!
Při přípravě tvarohových knedlíků se nemusíte držet pouze švestek. Především během léta se vyplatí sáhnout po sezónním ovoci, jako jsou jahody, třešně, borůvky či meruňky. Nejlépe budou knedlíky chutnat s čerstvým ovocem, ale pokud je zrovna například kvůli sezóně o ovoce nouze, není nic špatného na tom použít ovoce mražené nebo kompotované. U toho kompotovaného si jen dejte pozor na to, abyste ho nechali dostatečně okapat. Poté ho lehce obalte v hrubé mouce, usnadní vám to práci.
Zdroj: Kupi