Co může být lepší než zmrzlina? Zmrzlina mezi dvěma sušenkami! Sladké mražené sendviče jsou populární letní lahůdkou. Jejich výroba zabere klidně i jen pár minut, ještě rychleji ale zmizí do úst blaženě se usmívajících strávníků. Inspirujte se našimi tipy na přípravu a zdobení zmrzlinových sendvičů – ať už se do nich pustíte se sušenkami kupovanými, nebo vlastnoručně upečenými. Třeba podle našeho receptu.
Výhodou zmrzlinových sendvičů je jejich snadná příprava, kterou zvládnete i s dětmi, nekonečné možnosti chutí a variací a také praktický způsob servírování a konzumace.
Setkáte se s nimi ve všech koutech světa, i když trochu v rozdílných podobách. Někdy se sendviče připravují s vaflovými oplatkami na způsob ruské zmrzliny nebo německé tříbarevné zmrzliny Neapolitana. Jindy s kakaovými sušenkami, jejichž receptura původně vznikla v USA. V Thajsku nebo Vietnamu je zase populární podávat zmrzlinu mezi dvěma plátky toustového chleba nebo v podélně rozříznutých žemlích, jaké se používají na hot dogy.
Rychlý sušenkový nepečený dezert, který hravě připravíte i tehdy, když váš trápí nedostatek času. Lahodný a jemný dezert ke kávě potěší všechny, kdo mají rádi sladké.
Postup je velmi snadný: Mezi dvě sušenky nebo oplatky natřete pořádnou vrstvu zmrzliny, dozdobte a dochuťte podle vlastní fantazie a ihned můžete podávat.
Z kupovaných si vystačíte i s obyčejnými máslovými (britskými nebo typu „bebe“), sáhnout ale můžete i po jakýchkoliv ochucených cookies. V obchodech seženete i čisté oplatkové listy. Originální pochoutku pak vykouzlíte, když místo sušenek použijete kulaté karamelové vafle.
Pustíte-li se do pečení vlastních, pak zvolte jakýkoliv osvědčený recept na sušenky (měly by byt tak akorát vláčné) nebo kakaové pláty na styl kinder mléčných řezů. Případně vyzkoušejte recept na konci článku.
Plnit můžete jednou příchutí i nejrůznějšími kombinacemi sladkých, oříškových a ovocných druhů. Domácí i kupovanou. Nabídka vaničkových zmrzlin je na trhu čím dál rozmanitější. Nejen, co se chutí týče, ale také složení. K dostání je celá řada veganských zmrzlin i bezlaktózových. Pokud si hlídáte váhu, sáhněte po zmrzlinách proteinových, jogurtových nebo se sníženým obsahem cukru.
Tady se můžete vyřádit. Po stranách obalte sendviče do drcených oříšků, barevného sypání, prášku z lyofilizovaného ovoce nebo do strouhaného kokosu. Nebo vsaďte na jednoduchou vanilkovou či smetanovou zmrzlinu a tu smíchejte například s kousky čokolády, karamelu, ovoce (ať už čerstvého nebo sušeného) či ořechů.
Na cca 10 kousků budete potřebovat:
Zdroj: Kupi