Nerezové rychlovarné konvice patří obecně mezi ty dražší kousky. Zatímco ty plastové koupíte za několik pár set korun, ty nerezové mnohdy atakují částku tisíc korun a výš. Z toho by se dalo usuzovat, že vám takový domácí spotřebič už nějakou dobu vydrží. Jenomže ani vzhled, materiál či cena nemusí být zárukou, že nedostanete zásah elektrickým proudem.
Zvlášť obezřetní byste měli být, pokud máte doma již koupenou nerezovou konvici značky Activer typ 14018051/A16211.
Tato konvice byla totiž stažena z trhu, protože při jejím používání může dojít vlivem náhodného sepnutí k roztavení plastového krytu její spodní části a tím pádem i jejího podstavce, a to až na „živé“ části výrobku, ve kterých číhá nebezpečné napětí 230 V. Pokud by se uživatel těchto částí dotkl, hrozí mu vážný úraz a v horším případě dokonce smrt zásahem elektrického proudu.
Koupit varnou konvici není jako koupit hrnek na čaj, který schováte do kuchyňské skříňky a nikdo na něj neuvidí. Varná konvice bývá zpravidla vždy na očích, tedy pokud ji po použití nevypojíte ze zásuvky a neuklidíte do spíže. To však většina lidí nedělá, a proto se vyplatí na tomto spotřebiči nešetřit. I takový malý kousek, jako je rychlovarná konvice, totiž šikovně dotvoří celkový vzhled vaší kuchyně.
Pokud kupujete varnou konvici, která má hodně kladných recenzí, znamená to, že ji už spousta lidí vyzkoušela a i vy s ní pravděpodobně budete spokojeni. Vyplatí se ovšem přečíst si nejen desítky kladných recenzí, ale také ty negativní, které vám mohou napovědět o drobných nedostatcích, které může spotřebič mít.
Kupte se slevou Instantní káva Jacobs Velvet.
Rychlovarné konvice se vyrábí z různých materiálů – plast, nerez, sklo a keramika, v mnoha stylech a v nejrůznějších barevných provedeních.
Některé konvice dokonce ukazují teplotu vody nebo vám umožní si ji nastavit. Pokud zrovna potřebujete někam odběhnout, konvice umožňují udržet teplotu funkcí „keep warm“. To se hodí zvláště když milujete čaj nebo potřebujete připravit dítěti umělé mléko, které vyžaduje teplotu nižší než 40 °C, ideálně 37 °C.
Pokud jde o čaj, každý typ vyžaduje jinou teplotu: