Přemýšlíte, co dnes vařit? Aby to bylo dobré, zdravé, a pokud možno co nejrychlejší na přípravu? Jestli máte rádi italskou kuchyni, máme pro vás jeden tip. Uvaříme si lasagne se špenátem, které jsou díky vrstvě bešamelu, mozzarelly a parmezánu tak chutné, že u jednoho kousku nezůstanete. Poradíme vám, jak na to.
Lasagne se dají koupit buď v chlazené, nebo sušené podobě. Sušená podoba těstovin je běžnější a seženete ji v téměř každém obchodě. Cena se pohybuje v rozmezí od 45 do 100 Kč za balíček o hmotnosti 500 g . Na značce nezáleží, sáhněte tedy klidně po vaší oblíbené nebo po lasagních v akci.
Možná jste lasagne až doteď nedělali, protože vám jejich příprava přišla moc složitá. Není to tak! Připravit si lasagne je jednoduché, stačí několik náplní (bešamel, špenát...) a vrstvit a zase vrstvit. Podobně jako u dortu. Pokud použijete sušené lasagne, nešetřete s náplněmi, aby během pečení měly čím nasát a stihly se uvařit.
Na přípravu receptu si vyhraďte zhruba 20 minut. Dalších 30–35 minut budete potřebovat na pečení. Do hodinky tedy oběd bude na stole.
Bešamel
Špenátová náplň
Sýrová náplň
Bramborovo-houbové lasagne pečené se sýrem typu čedar jsou vynikajícím obědem nebo večeří. V houbařské sezóně můžete do lasagní použít vlastnoručně nasbírané pravé hřiby místo žampionů.
Slaný koláč se špenátem a piniovými ořechy je opravdová lahůdka. Pokud navíc použijete již rozválené listové těsto namotané na pečicím papíru, budete mít koláč hotový během chvilky. Ideálně se tedy hodí jako rychlá večeře, když není času nazbyt, případně jako občerstvení pro nečekanou návštěvu.
Bešamel
Špenátová náplň
Sýrová náplň
Věděli jste, že lasagne jsou ve světě italské kuchyně takový pojem, že si na ně můžete pořídit speciální kuchyňské náčiní? Podívejte se třeba na lopatku na lasagne (ceny se pohybují od 100 do 700 korun v závislosti na zvoleném materiálu) nebo si udělejte radost novým plechem na pečení (stojí zhruba od 100 do 300 korun).
Zdroje: Anna Kolásková, Kupi