Ulehli jste s chřipkou nebo máte za sebou náročný den a toužíte po pořádné polévce, která vás postaví na nohy a posílí vaši obranyschopnost během chřipkové sezóny? Pak zamiřte do spíže a vytáhněte pořádnou dávku česneku. Samozřejmě českého. Pustíme se do přípravy poctivé domácí česnečky.
Základem česnečky je samozřejmě česnek. Nejlépe náš český česnek paličák, který má dezinfekční účinky, podporuje lymfatický systém a účinkuje jako přírodní antibiotikum.
Česnek se sklízí v létě, ale v obchodě ho můžete sehnat po celý rok. Pokud je dobře uložený, uchová si své účinky dlouhé měsíce po sklizni.
Čínský česnek nemá s českou odrůdou nic moc společného, proto mu chybí pověstná vůně a síla.
Polévka z orestovaného česneku je jednoduchá na přípravu a její chuť je naprosto vynikající. Jemné krémové konzistence docílíte pomocí tyčového mixéru, obsažené brambory ji perfektně zahustí.
Jak se říká, česnek je přírodní antibiotikum. Česnečka se tak hodí vždycky, když potřebujeme vyhnat bacily z těla. Mrkněte na náš recept na luxusní krémovou česnečku, kterou si zamilujete. Česnekem v ní rozhodně nešetříme! Polévku můžete zjemnit mlékem nebo smetanou. A nezapomeňte na krutonky! Bez nich to není ono.
Připravte na stůl mističku s oblíbeným strouhaným sýrem, nakrájenou libovou šunkou, chlebovými krutonky a čerstvými bylinkami (petrželka, libeček, pažitka).
Pokud nestíháte připravit čerstvé chlebové krutonky, práci vám usnadní kupovaná varianta. Aby chutnaly skvěle, stačí je jen chviličku osmahnout na lžíci másla.
Zdroj: Kupi.cz, MedicalNewsToday