Recept na jednoduché, ale vynikající těstoviny bez smetany. K přípravě této italské speciality si vystačíte jen s pár surovinami. Základem je slanina, sýr, česnek, vejce a samozřejmě špagety. Jedná se o velmi jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si smlsne každý.
Ingredience:
- 100 g libové slaniny
- 50 g sýra pecorino (tvrdý ovčí sýr)
- 50 g parmazánu
- 2 velká vejce
- 350 g kvalitních špaget
- 2 velké stroužky česneku
- 50 g másla
- sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
Kupi.cz
Postup přípravy:
- Do velkého hrnce dejte vařit vodu na těstoviny. Jakmile začne vřít, přidejte lžičku soli a vložte špagety. Vařte je podle návodu na obalu.
- Rozpusťte na pánvi 50 g másla, nožem lehce rozmačkejte stroužky česneku, přidejte je k máslu a nechte prohřát.
- Mezitím si nakrájejte na kostičky slaninu, vsypte ji na pánev, promíchejte a nechte osmahnout.
- Do mísy vyklepněte vejce, přidejte sůl a pepř a rozkvedlejte.
- Nastrouhejte sýry, přisypte do mísy s vejci zhruba 2/3 od každého a opět promíchejte. Zbytek si nechte na závěrečné dozdobení.
- Z pánve vyndejte stroužky česneku, přidejte špagety a směs vajec se sýry. Vše společně promíchejte a nechte prohřát.
- Hotový pokrm dozdobte sýry, dochuťte solí a pepřem a můžete podávat. Dobrou chuť!