Jako následek růstu hodnoty stravného během pracovních cest na 108 Kč/den vzrostla i hodnota daňově nejvýhodnější stravenky, a to na 137 Kč. Firmy, které mají na stravenkách založený business, však mohou mít strach. Zaměstnavatelé totiž nově mohou využít i stravenkový paušál. Jaký je mezi ním a stravenkami rozdíl a proč mají gastronomická zařízení obavy?
Od letošního roku nastala velká novinka, kvůli které musí firmy, které prodávají stravenky, bojovat o své zákazníky. Zaměstnavatelé totiž mohou vyplácet hodnotu stravenky ve mzdě. Tato částka pak nepodléhá odvodům a je osvobozena od daně.
V zásadě se tak nabízí možnost, že zaměstnavatelé nebudou chtít od společností, jako je například Sodexo nebo Edenred, odebírat stravenky. Stravenkové firmy tak následně přijdou o provize, které dostávaly od provozovatelů gastronomických zařízení.
Stravenkový paušál má své zastánce i odpůrce, firmy však mají možnost volby. To pozitivně hodnotí i Eva Martinicová, ředitelka Sekce zaměstnavatelské Svazu průmyslu a dopravy ČR. „Jsme rádi, že nastavení systému umožňuje firmám, aby si vybraly z obou variant. Zatím ale nemáme informace, jak ho budou chtít zaměstnavatelé a zaměstnanci využívat,“ říká Martinicová. Asociace provozovatelů poukázkových systému se nicméně obává, že stravenkový paušál bude sloužit k optimalizaci mezd.
Přístupy rozličných firem ale mohou být různé. Jan Pivoňka, manažer lidských zdrojů z personální agentury ManpowerGroup, se domnívá, že velké a střední firmy nebudou chtít přecházet na stravenkový paušál. Opačné očekávání má ovšem u malých firem, které prozatím benefit ve formě stravenek nepoužívaly. Ty nyní nebudou mít potřebu zvolit stravenkovou firmu, protože se zbaví teoretické administrativní zátěže.
„Zákon o dani z příjmů umožňuje firmám odečíst si z daní maximálně 55 procent z ceny stravenky. Zbývající část doplácí zaměstnanci, firmy ale pochopitelně mohou svým lidem uhradit i vyšší částku, ovšem už bez slevy na dani,“ poznamenala Tereza Knířová ze společnosti Sodexo Benefity.
Firmy si mohou uplatnit 55 % z nákladů vynaložených na stravenky jako daňově uznatelný náklad. Nejvíce si letos odečtou, pokud zaměstnancům budou dávat stravenky ve výši 137 Kč. Z této částky 75,35 Kč odvede zaměstnavatel a částku 61,65 Kč zaplatí zaměstnanec. Pokud by se firmy rozhodly, že půjdou cestou stravenkového paušálu, zaměstnanci by dostali od zaměstnavatele 61,65 Kč za směnu – tyto náklady na straně zaměstnavatele jsou plně daňově uznatelné.
Odpůrci stravenkových paušálů upozorňují na to, že pokud lidé nebudou dostávat stravenky, budou spíše méně chodit do restaurací. To popsal i šéf inovací a marketingu společnosti Edenred Jakub Ryba: „Zhruba dvě třetiny zaměstnanců nebudou chodit do restaurací tak často, jako chodily dříve, pakliže nedostanou stravenky. Stravenky jsou přirozená cílená podpora stravování a jejich uživatelé je vnímají jako něco pro sebe, za co si dopřejí kvalitnější jídlo,“ komentoval Jakub Ryba.
A jaký je váš názor na stravenky? Chtěli byste je dostávat i dál, nebo by vám udělalo větší radost, kdyby se vám zvýšila mzda?