Smažené olomoucké tvarůžky v trojobalu, které nevytečou

Milujete sýr? A co tvarůžky nebo chcete-li syrečky. Nejen, že úžasně chutnají s cibulí na chlebu, ale ještě lepší jsou smažené v trojobalu – a věřte, že takto připravené vůbec nezapáchají. Máme fígl, jak si připravit smažené tvarůžky, aby nevytekly. Stačí dodržovat postup při obalování podle našeho videoreceptu!

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Češi objevili řešení na akné i padání vlasů. Získat lze na jediném místě na světě

Ingredience

  • balíček syrečků (tvarůžků)
  • hladká mouka, strouhanka a vejce na obalení
  • sůl a koření na dochucení (sušený česnek, pepř)
  • olej na smažení

Na přílohu nejlépe zvolte vařené brambory s máslem a tatarkou, invencím se však meze nekladou.

Tip: Pokud chcete experimentovat, připravte si i pár koleček salámu vysočiny, paprikáše nebo choriso.

Smažené tvarůžky s brambory na talíři Kupi.cz

Postup přípravy

  1. Připravte si trojobal. Hladkou mouku, strouhanku a vejce, do kterých přidejte sůl a koření podle chuti (ideální je sušený česnek nebo vločky pálivého chilli).
  2. V trojobalu obalte jednotlivá kolečka tvarůžků v tomto pořadí: Mouka, vejce, strouhanka, vejce, strouhanka. Důležité je opravdu dvakrát obalit každé kolečko ve vejci a strouhance, aby aromatický sýr nevytekl. Vyzkoušet však můžete i variantu s kolečkem salámu – tvarůžek rozkrojte napůl a vložte do něj plátek vysočiny, poličanu nebo jiného salámu. A opět obalte podle našich instrukcí v trojobalu.
  3. Obalené tvarůžky smažte v pánvi na rozpáleném oleji.
  4. Podávejte s vařenými brambory, na které položte plátek másla. A nezapomeňte na tatarku!

Zdroj: Kupi.cz