Většina lidí netuší, jestli je avokádo ovoce či zelenina. Z botanického hlediska se však řadí mezi ovoce, konkrétně coby plod hruškovce přelahodného. Pokud milujete jeho máslovou chuť a konzistenci, doporučujeme vyzkoušet pečené avokádo s uzeným lososem, koprem a vejcem. Rychlá a zdravá varianta tohoto receptu vás překvapí svou jednoduchou přípravou a dokonalou chutí.
Na 4 porce:
Na dip si připravte: Zakysanou smetanu, citronovou šťávu, kopr, sůl a pepř
Kupte se slevou Avokádo.
Tip: S pečicím papírem v ruličkách je to vždy těžká práce. Neustálému rolování ovšem předejdete, když papír před vložením na plech zmačkáte v ruce – díky tomu bude lépe držet a jen tak se vám nesroluje.
Mezitím, co se plněná avokáda pečou, si připravte dip. Smíchejte vydlabané zbytky avokáda se zakysanou smetanou, koprem, solí a pepřem. Zakápněte citronovou šťávou a pořádně vidličkou zpracujte do hladké konzistence.