Milujete asijskou kuchyni, ale bojíte se, že si připravit krevetovou polévku podle receptu doma nezvládnete? Je to překvapivě snadné! 🍤 Tato asijská specialita voní exotikou – zázvorem, kokosovým mlékem a krevetkami. 🍜 Je to jeden z receptů, ve kterém si můžete vyzkoušet speciální japonské udon nudle nebo hlívu ústřičnou (zapojit však lze i shiitake houby, žampiony či václavky, které teď mají sezónu). 🍄 Dejte nám do komentářů vědět, jak vám polévka chutnala.
Rozehřejte olivový olej ve větším hrnci a orestujte v něm nasekaný česnek se zázvorem. Přidejte červenou kari pastu a třtinový cukr. Poté, co se cukr roztopí dost na to, aby se spojil s kari pastou, zalijte směs vývarem a vařte 20 minut.
Mezitím si na pánvi rozehřejte další olivový olej, na kterém orestujte na kousky natrhanou hlívu a na nudličky nakrájenou mrkev. Do pánve poté vsypte i předvařené krevety a směs dozlatova osmahněte. Zároveň si připravte i udon nudle – nachystejte si hrnec s vodou a postupujte dle návodu.
Do polévky, která se vařila 20 minut, přidejte kokosové mléko a dochuťte solí a pepřem. Přilijte šťávu z limetky a krátce provařte, aby se chutě spojily.
Servírujte do hlubokého talíře v následujícím pořadí: