Připravte si podle našeho videoreceptu skvělý, lehký a rychlý avokádový salát s kuřecím masem. Překvapí vás kombinace avokáda s vařeným vejcem, pórkem, zakysanou smetanou a šťavnatou porcí kuřecího steaku. Salát můžete podávat jako lehkou fit večeři, ale klidně si ho s sebou vzít i v krabičce do práce.
Připravte si:
Kupi.cz
Postup přípravy:
- Omytý pórek nakrájejte a dejte do větší mísy. Z jarní cibulky odkrojte kořínky, celou ji nakrájejte a přisypte k pórku.
- Okurku (záleží na vás jaký typ si vyberete) rozkrojte napůl a vydlabejte měkkou dužinu – tu do salátu potřebovat nebudete, protože je plná vody a konzistenci by neprospěla. Připravit si z ní ale můžete třeba limonádu – stačí, když vnitřek okurky dáte do větší sklenice a zalijete perlivou vodou, dochutíte citronem a případně přisladíte.
- Zbytek okurky nakrájejte na malé kostičky a dejte do mísy k pórku a cibulce. Uvařte si vejce (zaberou minimálně 10 minut), nakrájejte je na čtvrtky a do směsi je přidejte.
- Nyní přichází na řadu avokádo. Jak ho vypěstovat jsme psali již dříve – my ale nebudeme čekat na první sklizeň a jednoduše si ho koupíme. Přeřízneme jej na půlky a do poloviny s peckou zabodneme nůž. Jemně otočíme a pecka je venku. Pak stačí jen polévkovou lžící zajet ke slupce avokáda a vydlabat ho. Nakrájejte dužinu na kostičky a přidejte k salátu do mísy.
- Dále přisypte 2 hrsti natrhaného ledového salátu a nasekané čerstvé bylinky. Zeleninu dochuťte solí a pepřem, a následně k ní jemně vmíchejte 250 g zakysané smetany.
- Kuřecí prsa dejte marinovat do mísy s olivovým olejem, grilovacím kořením, sójovou omáčkou a solí a pepřem. Ideální by bylo, kdyby zůstala v lednici v marinádě přes noc. Pokud ovšem nemáte čas, nevadí – každá minuta navíc se počítá.
- Na rozpálenou pánev dejte olivový olej a prsa opečte z obou stran.
- A zbývá servírování – vychlazený salát s avokádem servírujte na větší talíř, přidejte k němu na plátky nakrájené kuřecí steaky, a nakonec zakápněte limetkovou šťávou podle chuti. Podávejte s křupavou bagetkou.