Přepálený olej, kuřecí maso neznámého původu a kvality, a někdy dokonce obalená fáš, jež krom masa obsahuje i nezdravá aditiva, která by se v pravých kuřecích nugetkách ani neměla objevovat – takový je výčet hlavních negativ, která s sebou nesou kuřecí nugetky fastfoodového průmyslu. Něco tak nezdravého si jistě rádi odpustíte, pokud za nugetky najdete skvělou alternativu, která krom skvělé chuti odmění tělo i zdravotními benefity.
Při výrobě domácích nugetek máte pod kontrolou nejen proces výroby, ale můžete si být jisti i kvalitou masa, pokud sáhnete po kuřecím z farmářského chovu. Prověřený dodavatel, respektive farmář, zajišťuje vhodné podmínky pro drůbež, což se podepíše na chuti masa. Krom toho výběrem masa z prověřených chovů eliminujete riziko, že po tepelné úpravě ztratí vysoké procento své původní váhy. Bohužel se stává, že maso z velkochovů se na pulty dodává napumpované vodnými roztoky, které na první pohled zvětšují objem. Tak, jak z masa odteče voda, ztratí se i křehkost a šťavnatost. Naprosto se proto vyhýbejte „křehčenému“ masu.
Ekonomické hledisko, které často rozhoduje o nákupních preferencích spotřebitelů, je tak velice zavádějící, protože maso z velkochovu sice má o něco nižší cenu, ale zato větší ztrátovost pevného podílu. Farmářské potraviny ve vysoké kvalitě se vyrábějí poctivě, bez obchodních fíglů se tedy zcela obejdou. Věrní zákazníci se spokojeně vracejí pro kvalitní potraviny, které jsou sice možná dražší, ale poctivě vyrobené, plné chuti i živin.
Chcete-li tedy dosáhnout opravdu šťavnatých kuřecích nugetek, sáhněte po dobrém mase. Kvalita je základ úspěchu.
Na 2 porce budete potřebovat:
Nugetky:
Salát:
Kupte se slevou Bílý jogurt selský Hollandia.
Postup: