Napekli jste letos tolik vánočního cukroví, že si teď lámete hlavu, co s ním? Nemusíte ho jen zmrazit – zkuste z něj vytvořit nové lahodné dezerty. Inspirujte se našimi tipy na bábovku nebo štrúdl ze zbytků cukroví.
Pokud si chcete od sladkého odpočinout, můžete cukroví zamrazit – později přijde vhod například na svátek sv. Valentýna. Aby si ovšem udrželo svoji chuť i několik týdnů po vánočních svátcích, je potřeba dodržet správný postup:
Kdo by nemiloval tradiční linecké, vanilkové rohlíčky, perníčky, ořechy nebo včelí úly? Pravdou ale je, že i dobré cukroví se po čase přejí. Pokud vám však ještě nějaká ta krabice zbyla, nezoufejte – vánoční laskominy můžete snadno přetvořit na jiné druhy sladkého pečiva. Stačí vyzkoušet některý z následujících receptů:
Když nevíte, co se zbytky lineckého cukroví a vanilkových rohlíčků.
Potřebujete:
Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme tvaroh, rozdrobené cukroví a prášek do pečiva. Následně vmícháme ušlehaný sníh a rozinky, směs poté nalijeme do vymazané formy. Pečeme v předem vyhřáté troubě.
Připravte si:
Postup: Perníčky roztlučeme (pomocí paličky na maso) nebo rozválíme válečkem na jemné kousky, které poté nasypeme na plech a podle chuti pokapeme rumem a kávou. Následně potřeme kondenzovaným mlékem a povrch opět posypeme nadrcenými perníčky.
Potřebovat budete:
Postup: Plněné ořechy rozdrtíme za pomoci válečku a směs nasypeme na vyválené listové těsto. Posypeme skořicí, rozinkami a trochou cukru, zavineme a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme ve vyhřáté troubě.
Zdroj: Kupi.cz